A. Skaisgirytė: su nerimu laukiame Rusijos ir Baltarusijos karinių pratybų | KaunoDiena.lt

A. SKAISGIRYTĖ: SU NERIMU LAUKIAME RUSIJOS IR BALTARUSIJOS KARINIŲ PRATYBŲ

Prezidento vyriausioji patarėja Asta Skaisgirytė sako, kad su nerimu laukiama rudenį vyksiančių Rusijos ir Baltarusijos karinių pratybų „Zapad2021“. Jos teigimu, labiausiai rūpi klausimas, kiek Baltarusija leis Rusijos karinėms pajėgoms įeiti į šalies teritoriją. Kartu, pažymi patarėja, pastaruoju metu galima stebėti apskritai vis intensyvėjantį Rusijos ir Baltarusijos integracijos procesą.

„Mes matome vis spartėjantį Baltarusijos integracijos į Rusiją procesą. Tiesa, tas procesas vyksta nemažai metų – bent 20 metų. Bet pastaruoju metu jis, sakyčiau, dar suintensyvėjo. Yra dar punktų, dėl ko Baltarusija ir Rusija ne visai sutaria. Tai, matyt, šiek tiek stabdo galutinį sąjunginės valstybės sutarties pasirašymą“, – „Žinių radijui“ sakė prezidento vyriausioji patarėja.

Mes matome vis spartėjantį Baltarusijos integracijos į Rusiją procesą. Tiesa, tas procesas vyksta nemažai metų – bent 20 metų.

Visgi, pasak jos, Lietuvai labiausiai rūpi procesai, kurie, kalbant apie Baltarusijos ir Rusijos bendradarbiavimą, susiję su kariniais klausimais. Todėl, neslėpė A. Skaisgirytė, Lietuva su nerimu laukia rudenį vyksiančių Rusijos ir Baltarusijos bendrų karinių pratybų „Zapad2021“.

„Mums labiausiai rūpi aspektas, susijęs su gynybine ar karine struktūra. Kiek Baltarusija ir Rusija norės kartu būti fiziškai karine prasme Baltarusijos teritorijoje. Ir čia su nerimu laukiame eilinių Rusijos pratybų, dabar bus „Zapad“. Žiūrėsime, kiek Baltarusija leis Rusijai įeiti Baltarusijos teritoriją su karinėmis pajėgomis tam, kad vykdytų pratybas“, – teigė ji.

„Turime būti labai atidūs, budrūs ir pasiruošę įvairiems netikėtiems išpuoliams“, – pažymėjo A. Skaisgirytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

kazkoks prietranka rusus ir bialorusius eme broliais vadinti,,,o Dieve,,musu broliai yra latviai o tas zmogenas, [nenusimanantis] tikriausia, ruselis -slavas

Durnių laivas

Dar nauji gąsdinimai - tai jau atsiduoda paranoja.

LT pilietis

Neprovokuokite kaimynų,nereikės kinkų drebinti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS