Stebisi M. Maldeikio pozicija: Vyriausybė nieko nedarys ir tranzitas pyst ir sustos? | KaunoDiena.lt

STEBISI M. MALDEIKIO POZICIJA: VYRIAUSYBĖ NIEKO NEDARYS IR TRANZITAS PYST IR SUSTOS?

  • 62

Besitęsiant trąšų skandalui, Seimo narys Raimundas Lopata pažėrė kritikos Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos Seime atstovo Mato Maldeikio išsakytai minčiai apie JAV sankcijas.

„Vienas iš kandidatų į Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkus interviu „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Nauja diena“ 2021 m. gruodžio 17 d. sakė, kad jis laikosi Lietuvos Vyriausybės pozicijos, kuri skamba taip: „tai turi išsispręsti natūraliai, JAV sankcijos turi palaipsniui padaryti savo darbą, užveržti kilpą Baltarusijos režimui, be kardinalių veiksmų iš Lietuvos pusės“. Kitaip sakant, minimas prelegentas sako, jog Lietuvos Vyriausybė nieko nedarys ir tranzitas „pyst“ ir sustos. Tačiau ir dabar tai prieštarauja premjerės I. Šimonytės pozicijai, kad tranzitas sustos iki sausio pabaigos, nes „natūraliai“ iki to laiko sustoti neįmanoma“, – teigė R. Lopata.

Raimudnas Lopata. I. Gelūno / BNS nuotr.

„Vis dėlto, tai jau pažanga, nes anksčiau buvo teigiama, kad sankcijų nėra arba jos orinės. Jei tai besitęsianti mano koalicijoje tikrai gerbiamų konservatorių komunikacijos krizė, tai tikrai būtų gerai, kad ji baigtųsi ir mes išgirstume ne tik vieningą poziciją „kada“, bet ir „kaip“. Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovai, atsakingi už sankcijas, galėtų pasiskaityti kolegų iš Latvijos URM pareiškimą, kuriame skelbiamas JAV sankcijų politikos laikymasis, ir nustotų kaltinti latvius, kad jie gali pavogti iš mūsų gudiškas trąšas“, – įrašą socialiniame tinkle baigė politikas.

Matas Maldeikis. L. Balandžio / BNS nuotr.

Primename, kad „Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant gruodžio 8 dieną įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Lietuvos Vyriausybė jau įsigaliojus sankcijoms paskelbė siekianti nutraukti „Lietuvos geležinkelių“ sutartį su „Belaruskalij“, nors teigia, kad JAV sankcijos trąšų tranzitui Lietuvoje tiesiogiai nėra taikomos.

Antradienį „Lietuvos geležinkelių“ valdyba su valstybės valdomos įmonių grupės vadovu Mantu Bartuška sutarė, kad šis atsistatydins po pereinamojo laikotarpio, taip siekiant sumažinti reputacines rizikas.

Atsistatydinimo pareiškimus premjerei Ingridai Šimonytei įteikė užsienio reikalų ministras G. Landsbergis ir susisiekimo ministras Marius Skuodis, tačiau Vyriausybės vadovė jų netenkino ir pareiškė, kad ministrai turi tęsti darbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

INFO

OFICIALUS PRANEŠIMAS PASAULIO SVEIKATOS ORGANIZACIJOS :Omicron Spreading Faster Than Delta, Infecting The Vaccinated: WHO

Pradėjau skaičiuoti

kiek pavasary pareis nuostolių Valstybei - pandemija, migrantai, sankcijos, vienintelių pelningų vastybinių įmonių uosto ir geležinkelių sudraskymas - prixvatizavimas...Plaukai šaušiasi..O valdžiagyviai padengs viską per ką? Ogi per mus eilinius. Net nedvejodami. Mokesčiai ir taip pakilo o dabar jau prasideda kalbos kad jie ateityje kils nuolat !

VA TAIP

Na jei nėra taikomos sankcijos, kodėl turi Lietuva ir jos gyventojai nuo to nukentėti. Politika yra politika, bet nereikia painioti su valstybės stabilumu ir ekonomikos pakėlimu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS