STT atskleidė: A. Anušauskui įtarimų sukėlė vieno Seimo nario užklausos dėl gynybos pirkimų | KaunoDiena.lt

STT ATSKLEIDĖ: A. ANUŠAUSKUI ĮTARIMŲ SUKĖLĖ VIENO SEIMO NARIO UŽKLAUSOS DĖL GYNYBOS PIRKIMŲ

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) šeštadienį pareiškė nevykdanti jokių tyrimų dėl galimai neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų Krašto apsaugos ministerijoje (KAM).

Taip STT reagavo į atsistatydinančio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko teiginius, kad jis buvo susidūręs su bandymais papirkinėti už įsigijimus atsakingus tarnautojus.

„Atsižvelgiant į viešojoje erdvėje paskelbtą informaciją apie Krašto apsaugos ministerijos  kreipimąsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą ir sulauktas užklausas dėl galimai neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų ministerijoje, informuojame, kad 2020-2024 metais STT ikiteisminių tyrimų, susijusių su KAM, nėra pradėjusi“, – sakoma STT pranešime.

STT teigimu, vasario 9-ąją iš KAM buvo gautas vienas informacinio pobūdžio raštas apie Seimo nario Raimundo Lopatos pateiktus klausimus ministerijai dėl organizuojamų viešųjų pirkimų.

STT gautą informaciją vertina, ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas ir niekam nėra pareikštų įtarimų, teigiama pranešime.

Tarnyba nurodo, kad iš KAM nėra gavusi jokios informacijos apie bandymus papirkti ministerijos darbuotojus, organizuojančius viešuosius pirkimus, ar jiems daromą spaudimą.

Šeštadienį po susitikimo su šalies vadovu Gitanu Nausėda A. Anušauskas tvirtino, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus. Anot ministro, tos kompanijos „rado atviras duris pas kitus politikus“, o su kai kuriais, ypač grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais, teko supažindinti ir teisėsaugą.

Ministras teigė, kad visą šią antikorupcinę veiklą premjerė palaikė, tačiau jis atsisakė įvardinti konkrečius papirkinėjimo atvejus, įmones ir politikus.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Anonimas

Dauguma komentarų sakė/pasakė/girdėjau,bet nieko konkretaus. Tuo jie nors ir nekęsdami Lietuvos nepriklausomybės išreiškia pagarbą bei pripažinimą konservatorių ir V. Landsbergio autoritetui.

Įdomu

Kam iš vis ta STT reikalinga???? Uždarykite tą šaraškino kontora ir vsio,babkių bent atliks,juk jie nieko neveikia tik algas pagerintas GAUNA.

Pezate nesamones

Jis sake ne seimo nario, o buvusio paskutinio premjero. Todel svernelis taip ir soko i akis jam, o karbauskis pradejo deti anusauska, net paliko frakcija del kariniu ginklu pirkimo ir mokesciu del ju. Valstieciams dega siknos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS