STT prašo įvertinti apgyvendinimo Seimo viešbutyje tvarką | KaunoDiena.lt

STT PRAŠO ĮVERTINTI APGYVENDINIMO SEIMO VIEŠBUTYJE TVARKĄ

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas liberalas Ričardas Juška kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl nuostatų, reglamentuojančių gyvenamojo ploto suteikimą Seimo viešbutyje, antikorupcinio vertinimo.

Tai padaryti buvo nuspręsta po to, kai Seimo Etikos ir procedūrų komisija nutarė nepradėti tyrimo dėl parlamentaro Dariaus Kaminsko gyvenimo Seimo viešbutyje, nors „valstiečio“ šeima Vilniuje turi tris butus.

„Gautas Seimo Etikos ir procedūrų komisijos raštas yra daugiau negu „keistas“. Kalbant apie parlamentaro elgesį akivaizdu, kad vertinti reikėtų etiką ir moralę – Antikorupcijos komisija moralės nevertina. Todėl kreipiausi į STT dėl antikorupcinio vertinimo, kad būtų galima inicijuoti Seimo statuto pakeitimą“, – Seimo etikos sargų atsakymą kritiškai vertina Antikorupcijos komisijos pirmininkas R. Juška.

Antikorupcijos komisija nagrinėjo klausimą dėl Seimo narių galimybės apsigyventi Seimo viešbutyje.

„Seimo narių aprūpinimą gyvenamosiomis patalpomis reglamentuojančios Seimo statuto nuostatos yra nekonkrečios, dviprasmiškos ir galimai sudaro sąlygas piktnaudžiavimui ir privačių interesų įgyvendinimui. Šias nuostatas būtina įvertinti antikorupciniu požiūriu bei teikti Seimo statuto pataisas. Šiuo metu laukiame antikorupcinio vertinimo iš STT“, – akcentuoja R. Juška.

ELTA jau skelbė, kad lapkričio 27 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisija nutarė nepradėti tyrimo dėl Seimo viešbutyje gyvenančio parlamentaro D. Kaminsko. Etikos sargus įtikino jo argumentai ir jie nerado Statuto pažeidimų.

Visuomenės informavimo priemonėse buvo paskelbta informacija, kad Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas D. Kaminskas galimai nepagrįstai gyvena Seimo viešbutyje, nes Vilniuje turi nekilnojamojo turto, kurį jo sutuoktinė nuomoja.

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas „valstietis“ D. Kaminskas išsilaikė šiose pareigose. Komisijos nariai balsavimu pareiškė pasitikėjimą juo, kai D. Kaminskas pats pareiškė norą pasitikrinti pasitikėjimą ir Seimo Antikorupcijos komisijoje.

Komisijos nariai D. Kaminsko elgesyje nerado teisės normų pažeidimų, tačiau akcentavo moralinę, reputacinę žalą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Reikia visus seimūnus glaudžiai Lukiškėse apgyvendint.

brainwashed

va tokiais va šūdmyžaliais užsiima STT. rimti reikalai ne jų nosiai

JONAS

Kaip tas žmogelis gali buti antykorupcineje komisijoje pats budamas korumpuotas visi tie nesažiningi turi atsakyti už toki elgesi o geriause vit juos lauk jokio gedos jausmo tai korupcija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS