A. Stulginskio žvaigždės laureatai apdovanojimą galės atsiimti jiems tinkamu laiku | KaunoDiena.lt

A. STULGINSKIO ŽVAIGŽDĖS LAUREATAI APDOVANOJIMĄ GALĖS ATSIIMTI JIEMS TINKAMU LAIKU

Nors Seimo apdovanojimas – Aleksandro Stulginskio žvaigždė paprastai įteikiama gegužės 15 dieną Seimo posėdyje, o jeigu posėdis tą dieną nevyksta, – artimiausiame Seimo posėdyje, parlamentarai numatė, kad „prireikus, Seimo valdyba gali nustatyti kitą apdovanojimo įteikimo datą ir vietą.“

Už tokias Seimo apdovanojimo – Aleksandro Stulginskio žvaigždės įstatymo pakeitimus antradienį vienbalsiai balsavo 106 Seimo nariai.

Seimas taip pat numatė, kad apdovanojimą ir liudijimą įteikia Seimo pirmininkas arba vienas iš Seimo pirmininko pavaduotojų, „arba Seimo valdybos sprendimu paskirtas asmuo.“

Šiuo metu Seimo apdovanojimo – Aleksandro Stulginskio žvaigždės įstatyme nustatyta, kad apdovanojimas kiekvienais metais įteikiamas Steigiamojo Seimo dieną – gegužės 15-ąją – Seimo posėdyje, o jeigu posėdis tą dieną nevyksta, – artimiausiame Seimo posėdyje.

Tais atvejais, kai Seimas skiria apdovanojimą ne Lietuvoje gyvenančiam asmeniui, dėl įvairių aplinkybių apdovanojamam asmeniui gali nepavykti suplanuoti savo atvykimo į Lietuvą gegužės 15 dieną. Be to, gali atsirasti nenumatytų aplinkybių, pvz., liga, dėl kurių ir Lietuvoje gyvenantis asmuo negalėtų atvykti atsiimti apdovanojimo gegužės 15 dieną.

Todėl parlamentarai nutarė išplėsti apdovanojimo įteikimo aplinkybes, nustatant, kad Seimo valdyba gali priimti sprendimą dėl apdovanojimo įteikimo kitu metu ir kitoje vietoje.

ELTA primena, kad 2022 metų Seimo apdovanojimą – Aleksandro Stulginskio žvaigždę parlamentarai nutarė paskirti prezidentui Valdui Adamkui ir Jungtinių Amerikos Valstijų senatoriui Richardui Josephui Durbinui.

V. Adamkui ir R. Durbinui Seimo apdovanojimą – Aleksandro Stulginskio žvaigždę planuojama įteikti šių metų gegužės 17 d.

Aukščiausiu Seimo apdovanojimu – Aleksandro Stulginskio žvaigžde – siekiama įvertinti Lietuvos ir užsienio fizinių ir juridinių asmenų laimėjimus ir indėlį, puoselėjant parlamentarizmo, demokratijos ir valstybingumo idėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS