Su EK vadove susitikęs V. Sinkevičius: portfelis gali paaiškėti rugsėjį | KaunoDiena.lt

SU EK VADOVE SUSITIKĘS V. SINKEVIČIUS: PORTFELIS GALI PAAIŠKĖTI RUGSĖJĮ

Briuselyje su būsimąja Europos Komisijos vadove Ursula von der Leyen (Ursula fon der Lajen) susitikęs Lietuvos kandidatas į eurokomisarus Virginijus Sinkevičius sako, kad jo atsakomybės sritis kabinete gali paaiškėti rugsėjį.

„Pirmininkė tikisi antrą rugsėjo savaitę pasakyti kažką konkrečiau, bet jokių garantijų nėra“, – BNS telefonu iš Belgijos sostinės trečiadienį sakė ekonomikos ir inovacijų ministras.

Pasak jo, portfelių dalybos galės prasidėti visoms Europos Sąjungos (ES) šalims delegavus kandidatus. Kol kas to nėra padariusi Italija.

„Dar nebuvo jokios kalbos apie konkretų portfelį, nes pirmininkė susitikinėja, ji nori matyti bendrą vaizdą ir tai yra jos prerogatyva skirstyti portfelius“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Politikas tvirtino su U. fon der Leyen aptaręs būsimus darbus klimato kaitos ir skaitmenizacijos srityse.

Vyriausybei trečiadienį patvirtinus V. Sinkevičiaus kandidatūrą, Lietuva oficialiai baigė pretendento į eurokomisarus atrankos procedūrą.

28-erių V. Sinkevičius ministro pareigas eina nuo 2017 metų, yra dirbęs valstybės įmonėse „Lietuvos oro uostai“, Lietuvos pašte, įstaigoje „Investuok Lietuvoje“, buvo programos „Kurk Lietuvai“ dalyvis.

V. Sinkevičius taip pat yra dirbęs Vašingtono Europos analizės centre (CEPA), stažavosi Lietuvos ambasadoje Jungtinėse Valstijose.

Nauja Europos Komisija formuojama po gegužę vykusių Europos Parlamento rinkimų, ji pradės darbą lapkritį.

Kandidatams į eurokomisarus dar turės pritarti Europos Parlamentas.

Kadenciją baigiančioje komisijoje dirba už sveikatą ir maisto saugą atsakingas komisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS