Sureagavo į D. Grybauskaitės žodžius: žmonių prašo susitelkti į savo darbą | KaunoDiena.lt

SUREAGAVO Į D. GRYBAUSKAITĖS ŽODŽIUS: ŽMONIŲ PRAŠO SUSITELKTI Į SAVO DARBĄ

Kadenciją baigusiai prezidentei Daliai Grybauskaitei pirmadienį pareiškus, kad Valstybės ekstremalių situacijų operacijų centrui praktiškai vadovauja nebe sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, o premjeras Saulius Skvernelis, Visuomenės informavimo grupės (VIG) vadovas Giedrius Surplys sako, kad tokių sprendimų nėra.

G. Surplio teigimu, Vyriausybė A. Verygai siekia padėti visais klausimais – logistika, finansais ir kt., kad pats ministras galėtų susikoncentruoti į sveikatos apsaugos sektorių.

„Kaip jau minėjau vakar, sprendimų dėl operacijų centro vadovo pakeitimo nėra! Yra tik premjero noras padėti sveikatos apsaugos ministrui su logistika, finansais, karantino sąlygų priežiūra ir t.t., kad Aurelijus Veryga galėtų nukreipti visas savo jėgas į sveikatos apsaugos sistemos darbą. Ten dabar reikia daugiausiai pastangų ir pagalbos. COVID-19 suvaldyme antpečiai nueina į antrą planą. Svarbiausia – ryžtas, pasitikėjimas savo jėgomis ir komandinė dvasia“, – antradienį feisbuke rašė G. Surplys.

Sureaguodamas į D. Grybauskaitės žodžius, G. Surplys taip pat paragino visus žmones užsiimti pirmiausia savo veikla.

„Mano galva, labai svarbu, kad prezidentė Grybauskaitė prisijungė prie COVID-19 fondo, kurio steigėjas yra Finansų ministerija. Tikiuosi, kad jos autoritetas padės sutelkti visuomenę savo lėšomis paremti svarbiausius valstybės poreikius. Kol kas surinkome 300 000 eurų“, – teigė G. Surplys.

Jeigu kas nors šiomis dienomis skiria laiko politikavimui, kviečiu tą laiką geriau nukreipti dar vieno rėmėjo suradimui, savanorystei, būtiniausių prekių paieškoms, žmonių informavimui...

Pasak VIG vadovo, politikavimui skirtą laiką reikėtų nukreipti savanorystei ar kitokiai visuomenės pagalbai.

„Labai noriu paprašyti visų, kad kiekvienas, kuris stojo į šią šimtmečio tarnybą, susitelktume pirmiausia į savo darbą. Atliktume jį geriausiai, kaip tik galime. O iš savo kompetencijos ribų išeitume tik tada, kai tai būtina. Idealiu atveju – ir pasitarę su kolegomis. Jeigu kas nors šiomis dienomis skiria laiko politikavimui, kviečiu tą laiką geriau nukreipti dar vieno rėmėjo suradimui, savanorystei, būtiniausių prekių paieškoms, žmonių informavimui...“ – pridūrė G. Surplys.

ELTA primena, kad buvusi šalies vadovė, paramos fondo kovoje su koronavirusu tarybos pirmininkė D. Grybauskaitė LRT televizijai pirmadienį sakė, kad tiesioginį Sveikatos apsaugos ministerijos valdymą praktiškai yra perėmusi Vyriausybė.

„Pirmiausia, aš manau, kad vadovas pakeistas – dar sekmadienį buvo priimti sprendimai, kad tiesioginį Sveikatos apsaugos ministerijos valdymą perima Vyriausybė. Dabar tuo tiesiogiai užsiima pats premjeras“, – pirmadienį LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ sakė D. Grybauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

vilnietis

Kad Dalia Grybauskaitė savimyla ir arogantiška jau matėme 10 metų, tačiau šiuo metu, kai ji taip pat turėtų vienyti visus bendram tikslui, ji žeria kritikos kiekviename interviu. pailsėjo moteris, atsigavo, na ir pirmyn, gal tai iš baimės, juk pagal amžių ji rizikos žmonių grupėje. Bet kaip buv, Prezidentei nepadoru. Juk stengiasi pagaliau ir E. Veryga, mes gi ne viską žinome, viešinama tik tai, kas blogai, ko nespėjo, tarkitės pagaliau, bet nemėtykite vienas kitam akmenų, ir iš šios katastrofos nesirinkite politinių dividendų prieš Seimo rinkimus.

Vida

Niekas negalvojo ,kad tas virusas iki mūsų ateis,šimtas metų nieko panašaus nebuvo,valstybė jauna,valdžia ir ministrai kas keli metai keičiasi,kas galvojo ,kad iki tokio siaubo išsivystys. Dabar reikia susiimti ir bendrai spręsti šią bėdą.Visas jėgas ir protą skirti žmonių gelbėjimui. Užpirkti tiek priemonių ,kiek reikia ir daugiau. Ministras Veryga ,kaip kiekvienas žmogus klysta.Tokiu atvėju negalima taupyti,medikai priemonėmis turėjo būti pradžioje aprūpinti. Lietuvos milijonieriai ,verslininkai tegul pasipurto... Del lėšų papildomai reikėtų kreiptis į ES,turi rūpintis ten deleguoti atstovai.Kur dingo ES ,nesigirdi jos vadovavimo,jos planų ,kiekviena valstybė kapstosi atskirai.net draugė Lenkija pravažiuot neleido. Tokie civilizuoti,išprusę,o kaip įvyksta kataklizmos,tampam bejėgiai. Čia gal repeticija prieš cheminį ginklą...Tikėkimės išsikapstysimės.

Kai įsėdama ne į savo krėslą

Teisingai pasakyta,kad kiekvienas turi dirbti savo kompetencijos ribose.Bet jeigu paskirtas žmogus,kaip ponas Veryga,yra žmogus visai be kompetencijos?Ne tik kaip vadovaujantis,bet ir kaip paprastas specialistas.Baisiausia,kad net ir nesuvokia,jog atsisėdo į per aukštą savo sugebėjimams krėslą.Na o Surplys...nejaugi prieštaraus savo ponui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS