Surinkti parašai pradėti apkaltą korupcija įtariamiems teisėjams | KaunoDiena.lt

SURINKTI PARAŠAI PRADĖTI APKALTĄ KORUPCIJA ĮTARIAMIEMS TEISĖJAMS

Penktadienį Seimo narių grupė įteikė Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui teikimą inicijuoti apkaltos procesą galimai šiurkščiai Konstituciją pažeidusiems ir priesaiką sulaužusiems Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjui Egidijui Laužikui, Lietuvos apeliacinio teismo teisėjams Konstantinui Gurinui, Viktorui Kažiui, Valdimarui Bavėjanui.

„Jeigu mes norime giliau pažvelgti į teismų sistemos ydas, atsakyti į klausimus, kodėl susiklostė dabartinė situacija teismuose, išsiaiškinti, ar buvo padaryti Konstitucijos pažeidimai, galimų pažeidimų genezę, atrasti priemones, kurios padėtų teismams įgyti visuomenės pasitikėjimą, būtinas apkaltos procesas Seime.

Jei bus apsiribota tik teisėjų atleidimu pažeminus teisėjo vardą, jei bus priešinamasi konstitucinės atsakomybės procesui Seime, mes ir toliau plauksime paviršiumi“, – feisbuko paskyroje teigė Vytautas Bakas.

Pasak jo, pagal Konstitucijos 116 straipsnį apkaltą Lietuvos apeliacinio ir Aukščiausiojo Teismo teisėjams gali inicijuoti tik Seimas, tokios apkaltos pasekmė - pašalinimas iš einamų pareigų.

„Apkalta niekaip nepaneigia kitų atsakomybės rūšių – baudžiamosios, civilinės ir pan.

Apkaltos metu vyksta skaidrus civilizuotas teisinis-konstitucinis procesas – renkami įrodymai, apklausiami žmonės, užtikrinama teisė į gynybą ir kitos teisės. Galutinį sprendimą dėl to, ar pažeista Konstitucija ir sulaužyta priesaika, priima Konstitucinis Teismas“, – primena V. Bakas.

ELTA primena, kad prezidentas Gitanas Nausėda dar šią savaitę, vadovaudamasis Konstitucija, pasirašė dekretus, kuriais kreipėsi į Teisėjų tarybą su prašymu patarti dėl teisėjų atleidimo iš einamų pareigų.

Šie teisėjai yra įtariamieji korupcijos byloje. Teisėsauga įtaria, kad už įvairius palankius teisėjų sprendimus galimai mokėti ir žadėti kyšiai, kurių sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 tūkst. eurų. Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, sutartų kyšių suma gali siekti 400 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Manau

Kad tik lašelis jūroje,reikia daugiau,kaip 80% taikyti apkaltą teisėjams,nes jie visi yra susitepe.Taip pat ir su advokatais reikia kovoti,nes jie arčiausiai yra prieinami prie teisėjų.O nereikia pamiršti ir antstolių,nes jų biznelis yra nemenkas.Kaip apvalysime teisėsaugą tai tikrai pasijusime saugūs ir užtikrinti savo ir savo anūkų gera ateitymi.Reikia stiprios rankos Prezidentui,linkiu jam tai pakovoti už mūsų ateitį šviesią ir skaidrią.

Kauniečiui iš Kaimo

Rašyk į Maskva, sureguos

Kaunietis

Vytautui Bakui sveikatos reikia palinkėti,kad nepalūžtu.Teisėsauga Lietuvoje dirba saujai išrinktųjų,ji neatlieka savo funkcijos .Lietuvos piliečiai gyvena beteisėje valstybėje,be teisės tvarkyti savo privatų gyvenymą,turtą,bendra turtą.Atsiranda vis kažkokios verslo rūšys ,su išskirtinėm jiem palankiom sąlygom.Lietuvos gyventojams primetamos jų paslaugos per prievatą,siunčiamos sąskaitos ,kurias kas mėnesį turi apmokėti,jeigu nesutinka su tais ”paslaugų tiekėjais”,skolos priauginamos ir per teismus,kurie dirba jiems,prisiteise ”skolas” neesamas,nepriklausomas skolas.Teismai pavaldūs grupuotėm.Rašau tiesiai,turiu įrodymų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS