Susisiekimo ministerija: Pekino veiksmai neprisideda prie diplomatinių santykių plėtotės | KaunoDiena.lt

SUSISIEKIMO MINISTERIJA: PEKINO VEIKSMAI NEPRISIDEDA PRIE DIPLOMATINIŲ SANTYKIŲ PLĖTOTĖS

Kinijos veiksmai prieš Lietuvą neprisideda prie demokratinių šios Azijos valstybės santykių su demokratiniu pasauliu plėtojimo, pareiškė Lietuvos susisiekimo ministerija.

Reaguodama į Pekino pareiškimą, kad dėl Lietuvos susisiekimo viceministrės vizito Taivane nutrauks santykius su Lietuva, ministerija taip pat pareiškė, kad taip Kinija keičia ligšiolinį kursą nekliudyti šalių santykiams su Taivanu.

„Pekinas renkasi ir toliau tęsti ir stiprinti dar pernai pradėtų neteisėtų veiksmų prieš Europos Sąjungos narę – Lietuvą – kursą. Tai ne tik neprisideda prie Kinijos santykių su demokratiniu pasauliu plėtotės, bet ir keičia ligšiolinę paties Pekino deklaruotą politiką nekliudyti plėtoti visiems naudingų santykių su viena pažangiausių pasaulio ekonomikų – Taivanu“, – informavo ministerija, reikšdama apgailestavimą dėl Pekino veiksmų.

Reaguodama į susisiekimo viceministrės Agnės Vaiciukevičiūtės vizitą Taivane su verslo misija šią savaitę Kinija pareiškė įvedanti jai sankcijas ir nutraukianti bendradarbiavimą su ministerija ir apskritai susisiekimo srityje su Lietuva. Kinijos Užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad toks vizitas yra vienos Kinijos principo, šalies suvereniteto bei teritorinio vientisumo pažeidimas ir rimtas kišimasis į jos vidaus reikalus.

Susisiekimo ministerija nurodo, kad po pernai „Pekino pradėtų neteisėtų veiksmų prieš Lietuvą“, šalių ekonominis bendradarbiavimas praktiškai sustojo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kaunietis

Labiau neprisideda dėl lietuvių kvailumo.

Sūduvis

O kažin ar Lietuvos valdžiažmogių paveiktų senojo ožio bezdalų veiksmai labai jau prisideda prie tų santykių plėtotės?

Diplomatiniai

santykiai galimi tik su protingais ir savarankiskais partneriais. Musu gi atveju,kalbamasi su seimininku,o ne juokdariu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS