T. Tomilinas apie R. Karbauskio kritiką: priekaištai atrodo labai juokingi | KaunoDiena.lt

T. TOMILINAS APIE R. KARBAUSKIO KRITIKĄ: PRIEKAIŠTAI ATRODO LABAI JUOKINGI

Aktyviai Seime atmestą Partnerystės įstatymą rėmęs ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininko Ramūno Karbauskio kritikos susilaukęs frakcijos narys Tomas Tomilinas tikina, kad jo požiūris neprieštarauja partijos vertybėms, kadangi, pasak parlamentaro, jo paties indėlis į šeimų gerovę yra gana didelis, o daug aistrų keliantį projektą pateikimo stadijoje reikėjo palaikyti siekiant numalšinti įtampas visuomenėje.

T. Tomilinas nesureikšmina jo atžvilgiu skriejusios LVŽS pirmininko kritikos, kadangi, kaip tvirtina pats parlamentaras, tarp jo ir R. Karbauskio užsimezgę puikūs „politinės partnerystės“ santykiai.

„Aš nenoriu komentuoti Ramūno Karbauskio, mes turime labai puikų bendravimo ir politinės partnerystės santykį. Esu ne vieną kartą jam oponavęs viduje ir mes rasdavome sprendimus. Manau, kad ilgainiui viskas visiems bus į naudą“ , – penktadienį „Žinių radijui“ kalbėjo T. Tomilinas.

Tačiau R. Karbauskis parlamentarą po antradienį vykusio balsavimo kaltino išdavus svarbiausią „valstiečių“ partijos vertybę – tradicinę šeimą. Visgi pats T. Tomilinas su tokiu požiūriu nesutinka ir neįžvelgia prieštaravimo tarp savo pažiūrų ir partijos vertybių. Parlamentaras pažymi, kad jis pats ne kartą yra teikęs įstatymų iniciatyvas, kurios prisideda prie visų šeimų gerovės.

Aš esu pakankamai ramus dėl savo indėlio į tradicinės šeimos ir apskritai šeimos gerovę, todėl man tie priekaištai atrodo labai juokingi

„Čia jau yra spekuliacija, Ramūno pasirinkimas kariauti. Jaučiuosi prisidėjęs prie šeimų gerovės Lietuvoje kartu su Linu Kukuraičiu, Sauliumi Skverneliu, Valiumi Ąžuolu ir kitais frakcijos nariais. Tikrai daugiau nei visi garsiai iš Vingio parko tribūnų kalbantys, rėkiantys radikalai. Aš prisidėjau prie 2016-2020 metų programos rengimo, kur atsirado vaiko pinigai, papildomas milijardas socialinei politikai. Aš esu pakankamai ramus dėl savo indėlio į tradicinės šeimos ir apskritai šeimos gerovę, todėl man tie priekaištai atrodo labai juokingi“, – tikino „valstietis“.

Parlamentaras nesureikšmina ir to, kad susilaukė kritikos ne tik iš partijos pirmininko, bet ir iš kitų partijos narių. T. Tomilinas įsitikinęs, kad žmogaus teisių apsauga yra daug svarbesnė, nei momentinė nauda, kurią gauna opozicija priešindamasi valdančiųjų iniciatyvoms.

„Tai yra neišvengiama, ginti žmogaus teises nėra lengva. Mums atrodo, kad viskas Lietuvoje savaime gerai yra, visos teisės saugomos ir gyvenimas komfortiškas. Mes ne Baltarusija. Žinoma, yra tam tikrų situacijų, kai reikia žiūrėti ne tik į momentinę, taktinę naudą opozicijoje, bet ir į Konstituciją ir žmogaus teisių apsaugą“, – mano „valstiečių“ frakcijos narys.

Jis taip pat akcentavo, kad jo palaikymą antradienį svarstyto projekto pateikimui lėmė ir tai, kad visuomenėje šiuo klausimu susikaupė daug emocijų, o jas numalšinti, pasak „valstiečio“, turėtų būtent parlamentarai, perkeldami diskusijas į Seimo kabinetus.

„Šitoje vietoje ant svarstyklių buvo dvi problemos: iš vienos pusės opozicijos tikslai, kas yra šventa. Iš kitos pusės buvo ir radikalizacija, kuri įvyko visuomenėje ir, mano galva, būtų teisinga visas diskusijas dėl Partnerystės įstatymo perkelti į Seimą ir nebetęsti šių spekuliacijų ir vieni kitų kaltinimo parkuose“, – įsitikinęs T. Tomilinas.

ELTA primena, kad antradienį palaikymą valdančiųjų parengtam Partnerystės įstatymo projektui išsakęs LVŽS frakcijos narys T. Tomilinas susilaukė R. Karbauskio pastabų. Pasak LVŽS pirmininko,  tradicinės šeimos vertybės yra pačios svarbiausios „valstiečiams“. T. Tomilinas Seimo salėje kalbėjo, kad normali parlamentinė diskusija dėl Partnerystės galėtų nuraminti visuomenėje susikaupusias aistras, o homoseksualių asmenų teises, pabrėžė parlamentaras, taip pat būtina užtikrinti, kadangi jie irgi yra žmonės. Šie pasisakymai, R. Karbauskio vertinimu, yra „valstiečių“ rinkėjų bei partijos narių išdavystė.

„Tradicinės šeimos vertybė LVŽS yra pati svarbiausia, iš jos išeina ir socialinė politika, ir švietimas, ir daugelis kitų dalykų. Tai šioje situacijoje klausimas yra dėl Seimo nario ir LVŽS nario Tomo Tomilino, vicepirmininko. Jis pasielgė labai neteisingai savo kolegų, bendrapartiečių, rinkėjų atžvilgiu. Jis gynė ir agitavo už visiškai priešingas „valstiečiams“ vertybes (...) čia yra paprasčiausiai mūsų visų išdavystė“, – Eltai šią savaitę kalbėjo R. Karbauskis, kartu pažymėdamas, kad parama Partnerystės įstatymo projektui yra geriausias būdas susigadinti įvaizdį tarp „valstiečių“.

„Aš žinau, kad daugelis sąjungos narių yra šokiruoti tuo, kaip jis elgiasi. O kodėl jis taip elgiasi, man sunku suvokti. Nes, jeigu žmogus norėjo pakenkti savo įvaizdžiui LVŽS, tai tikriausiai pasirinko patį geriausią, stipriausią variantą sau pakenkti“, – įsitikinęs R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

jOANA

ir ko tu tomilinai lendi i ekrana ieškai bendraminčiu varyk pas armonaiteTiesiog protu nesyvokiama atrode nuormalus vyras o pasirodo MĖGSTA ŠUDUS STUMDYTI LIGONIS

natalija to APGAILESTAVIMAS

ŠIUKŠLIUK IR TU NORI LANKYTIS MOTERU TUALETE KARTU SU TOMILINU

matomai viesam seimo WC tomilina patvarke

rackevicius -siam patiko ir jis pakeite saavo nuomone apie LGBTQ -jistus, ir todel jy juokas ima ir jis nutare prajuokint visa LVZS ... patardamas pasekt jo pedom , dazniau lankytis seimo WC...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS