Teisingumo ministrė prašo EK apsaugoti Lietuvos teisėjus nuo Rusijos persekiojimo | KaunoDiena.lt

TEISINGUMO MINISTRĖ PRAŠO EK APSAUGOTI LIETUVOS TEISĖJUS NUO RUSIJOS PERSEKIOJIMO

  • 19

Teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska penktadienį paragino Europos Komisiją padėti apsaugoti Lietuvos teisėjus, kuriems Maskva iškėlė bylą dėl nuosprendžio Sausio 13-osios byloje.

Šį klausimą ministrė aptarė su teisingumo eurokomisaru Didier Reyndersu (Didjė Reindersu), pranešė Teisingumo ministerija.

„Rusijos tyrimo komiteto sprendimas iškelti baudžiamąsias bylas Lietuvos teisėjams ir pradėti jų tarptautinę paiešką, tyrusiems Sausio 13-osios bylą, yra politiškai motyvuotas spaudimas mūsų šaliai“, – pranešime spaudai teigė ministrė.

Rusijos tyrimų komitetas pirmadienį pranešė, kad Vilniaus apygardos teismo teisėjams Virginijai Pakalnytei-Tamošiūnaitei, Artūrui Šumskui ir Ainorai Kornelijai Macevičienei už akių pateikė kaltinimus dėl neva žinomai neteisėto nuosprendžio priėmimo Rusijos piliečiams.

Šie teisėjai pernai kovą buvusį sovietų gynybos ministrą Dmitrijų Jazovą ir dar daugiau kaip 60 buvusių sovietų pareigūnų, karininkų pripažino kaltais dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Tai kada

Bus įvesta antra kalba? ANGLŲ,TIKIUOSI :)))

Rastikis

Vis dar ministre?

tam --,,,skaitytojas,,,

neuzspring jankiska sperma berydamas ................
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS