Teisingumo viceministrė I. Gudžiūnaitė palieka pareigas, grįžta į Briuselį | KaunoDiena.lt

TEISINGUMO VICEMINISTRĖ I. GUDŽIŪNAITĖ PALIEKA PAREIGAS, GRĮŽTA Į BRIUSELĮ

Teisingumo viceministrė, „socialdarbietė“ Irma Gudžiūnaitė lapkričio pradžioje baigs darbą ministerijoje.

Apie tai BNS pranešė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Ji darbą baigs lapkričio pradžioje. Ieškosiu stipraus ir kompetentingo kandidato“, – BNS sakė ministras.

Jis teigė apie naują kandidatą kol kas negalvojantis.

„Dar anksti kalbėti apie tai, nes viceministrų kandidatūros turi būti derinamos su ministru pirmininku, kol kas su juo apie tai dar nekalbėjome“, – teigė E. Jankevičius.

I. Gudžiūnaitė BNS teigė viceministrės pareigas paliksianti lapkričio ketvirtą dieną, o nuo kitos dienos pradedanti dirbti teisingumo atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Briuselyje.

Viceministro darbas, nors ir labai įdomus, laikinas savo esme, o darbas tarptautinėje erdvėje visuomet man buvo artimiausias.

„Prieš priimdama kvietimą dirbti viceministro darbą, dirbau atašė Briuselyje. Viceministro darbas, nors ir labai įdomus, laikinas savo esme, o darbas tarptautinėje erdvėje visuomet man buvo artimiausias. Kaip tik šiuo metu ministerija jau kelis mėnesius neturi nuolatinio atašė, tad buvo tinkamas metas ir man priimti sprendimą grįžti į tarptautinę aplinką“, – sakė I. Gudžiūnaitė.

Iš Radviliškio kilusi I. Gudžiūnaitė yra įgijusi teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete, po studijų iškart pradėjo karjerą Teisingumo ministerijoje.

Šių metų pradžioje premjeras Saulius Skvernelis „socialdarbietę“ I. Gudžiūnaitę siūlė skirti aplinkos ministre, tačiau prezidentė D. Grybauskaitė šią kandidatūrą atmetė.

Nors Vyriausybės vadovas tuo metu ir teigė kandidatūrą suderinęs su Prezidentūra, tačiau prezidentė ją atmetė dėl kandidatės patirties bei aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių trūkumo.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Valstybe

Teisingumo, zemes ukio ir kitu vietu darbdavys yr bernatonis. Kur nori ka nori ta ir skiria. O ministrai tik vykdytojai. Kazkokiu netikeliu pririnko ir stumdo per kedes

...

Nulio privalumas tame kad jo vidury skylė yra.

manantis

idomu kas ta piemene stumia? dede ar kokia teta,ka ta piemene gali suprasti,sedi dyka ir gerus pinigus gauna,maty gera uznugary turi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS