Teismas ketina pradėti nagrinėti LGBTIQ atstovų niekinimu kaltinamo P. Gražulio bylą | KaunoDiena.lt

TEISMAS KETINA PRADĖTI NAGRINĖTI LGBTIQ ATSTOVŲ NIEKINIMU KALTINAMO P. GRAŽULIO BYLĄ

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį ketina pradėti nagrinėti LGBTIQ atstovų niekinimu kaltinamo buvusio Seimo nario Petro Gražulio bylą.

P. Gražulis kaltinamas tuo, kad 2022 metų gegužės 26 dieną po Seimo plenarinio posėdžio, kuriame buvo svarstomas Civilinės sąjungos įstatymo projektas, viešai išsakė teiginius, kurie vertintini kaip žmonių grupės niekinimas dėl jų seksualinės orientacijos.

Prokurorų teigimu, tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad P. Gražulis tai darė veikdamas tiesiogine tyčia, suvokdamas, kad jo pasisakymai yra filmuojami, transliuojami bei skelbiami internetinėje žiniasklaidoje.

Nukentėjusiais šiame tyrime yra pripažinti penki asmenys.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Vilniaus apygardos prokuratūra, tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Seimas pernai lapkritį šioje byloje panaikino P. Gražulio teisinę neliečiamybę, kad jam būtų galima pareikšti įtarimus dėl seksualinėms mažumoms priklausančių žmonių niekinimo.

Tyrimas pradėtas po 2022 metų gegužės 26 dienos po P. Gražulio apsižodžiavimo Seimo koridoriuje su LGBTIQ atstovais.

Tą dieną Seimui po pateikimo pritarus Civilinės sąjungos įstatymo projektui, įteisinančiam tos pačios lyties asmenų partnerystę, P. Gražulis, išėjęs iš plenarinių posėdžių salės, sutiko kelis LGBTIQ bendruomenės atstovus ir juos iškeikė, išvadino išsigimėliais, platinančiais venerines ligas, siūlė gydytis.

Parlamentaras teigia tik išsakęs krikščionišką poziciją, ją grindė Šventuoju Raštu, kur, anot jo, net griežčiau rašoma apie homoseksualius asmenis.

Tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl seksualinės orientacijos ar kitais pagrindais, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pernai lapkričio pradžioje paskelbė nuosprendį, kad politikas 2015–2017 metais veikė Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą ir tokiu būdu piktnaudžiavo Seimo nario tarnybine padėtimi, padarė didelę neturtinę žalą valstybei.

Seimas gruodį dėl priesaikos sulaužymo panaikino P. Gražulio mandatą ir taip užkirto kelią jam dešimt metų kandidatuoti į parlamentą ar prezidentus.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Neber kantrybes

Reiktu jau butu karta uzbaigti su tais amzinai "nuskriaustais" iskrypeliais. Kiek sveikiems zmonems dar reikes stebeti ju dergimasi?

kaip liudna

Klounas liko be auditorijos,be scenos.

gyliai parsidaves

siandien beveik visus lietuvos gyventojus galima be teismu sugrusti i kalejimus nes jie vienareiksmiai pries lgbt iskrypelius 99 is 100 pries vienos lyties santuokas ir teise jiems isivaikinti vaikus prezidentas irgi tu iskrypeliu nemegsta bet jau nebeturi jokios teises tai garsiai pasakyti ar uzdrausti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS