Balsuojant iš automobilių nuspręsta likviduoti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją | KaunoDiena.lt

BALSUOJANT IŠ AUTOMOBILIŲ NUSPRĘSTA LIKVIDUOTI „TVARKOS IR TEISINGUMO“ PARTIJĄ

Sostinėje, šalia „Litexpo“ parodų rūmų, šeštadienį delegatų suvažiavime nuspręsta likviduoti partiją „Tvarka ir teisingumas“.

Už tai balsavo 102 iš 111 susirinkusių partijos delegatų, prieš balsavo devyni partijos nariai.

Balsavimas vyko delegatams sėdint savo automobiliuose ir klausantis nurodymų per nustatytą radijo dažnį, o mandatus reikėjo kelti pro langą.

„Tvarkiečiai“ taip pat šeštadienį ten pat sostinėje iškilmingai prisijungs prie pertvarkytos Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) partijos.

„Aš tikiu, kad tai bus teisingas žingsnis (...) Tikiuosi, kad ateinantieji metais bus geri, bus daug iššūkių“, – šeštadienį suvažiavime sakė likviduotų „tvarkiečių“ lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Jis taip pat susirinkusiuosius kvietė paskutinį kartą papozuoti prie „tvarkiečių“ vėliavų, taip pat teigė besitikintis švęsti pergalę rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Anksčiau prie šios partijos prisijungė judėjimo „Pirmyn, Lietuva“ lyderis Artūras Paulauskas su komanda. Naujas darinys vadinsis „Laisvė ir teisingumas“, šios politinės jėgos lyderiu pretenduoja tapti R. Žemaitaitis.

Dar prieš nusprendžiant likviduoti „tvarkiečių“ partiją, jos pirmininkas teigė, kad partijos atsinaujinimo idėja buvo svarstyta ne vienerius metus, o partijos likvidavimą skatino ir teisinės problemos.

„Tvarka ir teisingumas“ turi tiek problemų, teisinių problemų, kurių nėra taip lengva išspręsti.

„Mielieji mano, supraskim vieną paprastą dalyką – „Tvarka ir teisingumas“ turi tiek problemų, teisinių problemų, kurių nėra taip lengva išspręsti“, – susirinkusiems kalbėjo R. Žemaitaitis.

Jo teigimu, teismo procesas, kuriame teisiama partija, yra kaip Damoklo kardas dėl finansavimo.

„Deja, ateina lemtinga diena – lapkričio ir balandžio 15 diena ir Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimas – sustabdyti partijai skiriamą dotaciją. 357 tūkst. eurų šiuo metu yra mūsų partijos rinkiminėje sąskaitoje, bet jie yra visi areštuoti“, – kalbėjo partijos lyderis.

Dėl šios priežasties jis teigė esantis įsitikinęs, kad jungimasis su kitomis politinėmis jėgomis yra teisingiausias kelias „tvarkiečiams“.

„Tvarkos ir teisingumo“ partija šiuo metu kaip juridinis vienetas yra kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų, o verslininkai įtariami prisidėję prie šių schemų.

Teisėsaugos duomenimis, šiuos pinigus partija panaudojo veiklai viešinti.

Pareigūnai kaltina verslininkus už pagalbą partijai siekus jos poveikio Vidaus reikalų ir Aplinkos ministerijų viešuosiuose pirkimuose.

2013-2014 metais, kai padaryti įtariami nusikaltimai, šioms ministerijoms vadovavo „tvarkiečių“ deleguoti atstovai.

Prokurorų teigimu, partijai, pagal kaltinimus, gresia 1,9 mln. eurų dydžio bauda, fiziniams asmenims – iki aštuonerių metų nelaisvės.

„Tvarkiečių“ byla nagrinėjama Panevėžio apygardos teisme.

GALERIJA

  • Balsuojant iš automobilių nuspręsta likviduoti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją
  • Balsuojant iš automobilių nuspręsta likviduoti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją
  • Balsuojant iš automobilių nuspręsta likviduoti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją
  • Balsuojant iš automobilių nuspręsta likviduoti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją
  • Balsuojant iš automobilių nuspręsta likviduoti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją
  • Balsuojant iš automobilių nuspręsta likviduoti „Tvarkos ir teisingumo“ partiją
M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

...

Jiems reikėjo balsuot lauko tualetuose sėdint ir tapšnojant.

Ž. Valstiečių Beretininkė

Dabar Lenočkos Lolišvili nebus ? Jurijaus Borisovo žvalgybos pinigų nebus ? Paksienės kapriziukų ----- perremontuot suremontuotą Turniškių namą nebus ? Pakso lakstymų per kelias partijas nebus ? Hm , lauksime kitokių išsidirbinėjimų . Žvengiam avansu : )

arturas

kolūkį PIRMYN, nutare pakeisti partija - PIRMYN LIETUVA ))) Kaip šiuolaikiška ir kolchoziška )))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS