Ukrainos Rada patvirtino Vyriausybės sudėtį, A. Abromavičius – ekonomikos ministras | KaunoDiena.lt

UKRAINOS RADA PATVIRTINO VYRIAUSYBĖS SUDĖTĮ, A. ABROMAVIČIUS – EKONOMIKOS MINISTRAS

  • 8

Ukrainos Aukščiausioji Rada antradienio vakarą pritarė valdančiosios koalicijos pasiūlytai Vyriausybės sudėčiai, kurioje lietuvių verslininkui Aivarui Abromavičiui atiteko ekonomikos ministro postas.

Sprendimas priimtas 288 parlamentarų balsais, praneša Interfax.

Kartu su A.Abromavičiumi ministrų portfeliai naujojoje Ukrainos Vyriausybėje atiteko dar dviems užsieniečiams, kuriems, kaip ir A.Abromavičiui, prezidentas Petro Porošenka antradienį suteikė Ukrainos pilietybę. JAV pilietė Natalija Jaresko tapo finansų ministre, Sveikatos ministru patvirtintas Gruzijos pilietis Aleksandras Kvitašvilis.

Vyriausybės sudėtį suderino koalicija, o svarstymui parlamente pateikė ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas.

Oficialioje Ukrainos Prezidentūros svetainėje antradienį paskelbtame pranešime A.Abromavičius nurodo, jog didžiuojasi gavęs šalies pilietybę.

„Aš didžiuojuosi gaudamas Ukrainos pilietybę. Jau dešimt metų esu vedęs ukrainietę, trys mano vaikai gimę Kijeve ir yra šios puikios šalies patriotai. Tikiuosi, mano pastangos ir patirtis padės Ukrainai pasiekti naujo ekonominio išvystymo lygio, suteiks skaidrumo ir atvirumo Vyriausybės darbui, padės įgyvendinti būtinas reformas per trumpiausią laiką“, - pranešime cituojamas A.Abromavičius.

Lietuvos vidaus reikalų ministerija antradienį informavo, jog suteikus kitos šalies pilietybę paprastai pradedama procedūra dėl Lietuvos pilietybės naikinimo. Migracijos departamentas apie pilietybės suteikimą lauks oficialios informacijos iš paties A.Abromavičiaus arba Ukrainos institucijų.

Lietuvos pilietybę turintis A.Abromavičius yra investicijų valdymo bendrovės „East Capital“, kuri didžiausią dėmesį skiria investicijoms Baltijos šalyse ir buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse, partneris. Nuo 2002 metų bendrovėje dirbantis A.Abromavičius šiuo metu vadovauja jos padaliniui Kijeve.

Įmonės valdomų didžiausių investicijų fondų „East Capital Russian Fund“ ir „East Capital Eastern European Fund“ vertė siekia atitinkamai 539 mln. ir 321 mln. JAV dolerių.

A.Abromnavičius taip pat prižiūri „East Capital“ padalinio „East Capital Explorer“, kurio turtas siekia 298 mln. eurų, investicijas Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

kvailam runkeliui

Gailek saves,ubage.Lietuviai samogono vergai ir girtuokliu tauta,as negeriu ir nerukau ir ubagu niekad nebuvau

Kęstui Br.

labai norėtum, kad Ukraina nebūtų NATO nare? Visi putleristai to nori, ne tik tu. Visiems kremlius moka už lojimą ir inkštimą. Bet bus taip, kaip panorės pati Ukraina, putlerio mazgote, kiek galima tau aiškinti?

to tam kvailam runkeliui

kai neturi stiprių argumentų, paleidi savo įprastą tiradą "samogonas ir kelnės", tačiau užmiršti (nebūtum 5-takolonininkas), kad viską, ką pasakei ar parašei, galima pritaikyti tik tau, nususęs russische schweine. Taigi, kaip su tuo samogonu? ar daug tavo tėvai išlakė darydami tave? pagal tavo pasisakymus, jie buvo gatavučiai. O kaip bus su putleriu? Nei rublio, nei dujotiekio, nei draugų, tiesa, liko keli siauraakiai, kurie, manau, yra daug gudresni už teroristą putlerį. Na, gana, gaila tavęs, tu pasislėpęs Lietuvoje kenkėjau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS