Ukrainos reformų konferencija keliasi į Seimą, pagrindinis dėmesys – verslo aplinkai | KaunoDiena.lt

UKRAINOS REFORMŲ KONFERENCIJA KELIASI Į SEIMĄ, PAGRINDINIS DĖMESYS – VERSLO APLINKAI

  • 3

Ketvirtadienį Seime vyks antroji Ukrainos reformų konferencijos dalis.

Didžiausias dėmesys bus skiriamas verslo ir investicijų aplinkai, energetikos, žemės reformų įgyvendinimui, žaliajai ekonomikai, skaitmenizavimui, pan.

Trečiadienį Ukrainos reformų konferencija surengta Prezidentūroje, tuomet daugiau kalbėta apie šios politinių šalies reformų pažangą, tarptautinės bendruomenės paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui bei reformų procesui.

Ukrainos reformų konferencija dėl dar neaiškios COVID-19 situacijos vyksta mišriu formatu – dalis dalyvių atvyksta į Vilnių, dalis prisijungia virtualiai.

Dviejų dienų renginyje dalyvauja Lietuvos ir Ukrainos prezidentai Gitanas Nausėda bei Volodymyras Zelenskis, vyriausybių vadovai Ingrida Šimonytė ir Denysas Šmyhalis, dalyvius sveikins Lietuvos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Konferencijos dalyviai – Ukrainos, Europos Sąjungos (ES) ir NATO, kitų valstybių užsienio reikalų ministrai ir pareigūnai, tarptautinių organizacijų, tarptautinių finansinių institucijų, verslo ir pilietinės visuomenės atstovai.

Ukrainos reformų forumas yra vykęs Londone, Kopenhagoje ir Toronte.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pastebėjimas

Verslo aplinka ten aiški - korupcija.

TAI

Šalin rankas nuo Ukrainos

va taip

Apgailėtinas vaizdelis kai iš musės pučia dramblį. Nebėra Ukrainos, - tai kas liko iš jos tai tik liūdni ekonomikos, mokslo ir kultūros griuvėsiai, kuriuos bandoma parodyti kaip neįtikėtinus Ukrainos pasiekimus einant i ES. Valstybė, savo ekonominiu potencialu prilygusi bet kokiai Europos valstybėj, tapo vergeta, nuolat prašanti paskolų, o jos moralinius kultūrinis lygis nusmuko žemiau grindjuostės. Valstybėje siautėja nacistai ir nacistinė propoganda, ir į tai nekreipia dėmesio ne tik ES instancijos bet ir valstybės prezidentas, - jis tiesiog bijo savo nacistų ir tokiu savo elgesiu tiesiog provokuoja juos elgtis dar įžūliau. Uždaromos opozicinės TV stotys , suimamai pavojingesni Zelenskio rėžiimui politikai, o Lietuva tik mentoriškai tapšnoja Zelenskiui per petį. O juk lygiai taip pat į valdžią atėjo Hitleris.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS