Ukrainos valdžios pažadai L. Linkevičiui: savaitgalį – jokios jėgos | KaunoDiena.lt

UKRAINOS VALDŽIOS PAŽADAI L. LINKEVIČIUI: SAVAITGALĮ – JOKIOS JĖGOS

  • 0

Kijeve viešintis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį sakė buvęs patikintas, kad Ukrainos valdžia sieks išvengti smurto savaitgalį, kai mieste vėl planuojamos masinės demonstracijos.

Europos Sąjungai (ES) atstovaujantis L.Linkevičius Kijeve sudėtingą situaciją aptarė su užsienio reikalų ministru Leonidu Kožara bei nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriumi Andrejumi Kliujevu.

L.Linkevičiaus teigimu, Ukrainos sostinėje savaitgalis gali būti neramus, nes į miestą vežami prezidento Viktoro Janukovyčiaus Regionų partijos rėmėjai, kurie nepritaria masinius mitingus rengiantiems proeuropietiškiems protestuotojams.

"Maidane gali būti labai daug žmonių savaitgalį, palaikančių europinį kelią. Bet taip pat matome, kad organizuoti būriai vežami į Kijevą Regionų partijos. Aš sakiau, kad konfrontacija būtų dar vienas nestabilumo židinys. Padėtis savaitgalį gali būti sudėtinga", - BNS telefonu iš Kijevo sakė ministras.

"Susitikimuose buvo žadama siekti, kad konfrontuojančios grupės nesusidurtų ir nesukeltų konflikto. Taip pat buvo sakoma, kad neplanuojama, jog milicija naudotų jėgą prieš demonstrantus", - teigė L.Linkevičius.

Jis tvirtino Ukrainos valdžią paraginęs pademonstruoti politinę valią ir žengti konkrečius veiksmus, kurie patvirtintų deklaruojamą siekį pasirašyti svarbią politinę ir prekybos asociacijos sutartį su ES.

L.Linkevičius taip pat pranešė padėkojęs Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkui Sigitui Tamkevičiui už kvietimą Lietuvos tikintiesiems melstis už ukrainiečius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS