URM: dislokavus branduolinį ginklą Baltarusijoje Lietuva ragins įvesti naujų sankcijų | KaunoDiena.lt

URM: DISLOKAVUS BRANDUOLINĮ GINKLĄ BALTARUSIJOJE LIETUVA RAGINS ĮVESTI NAUJŲ SANKCIJŲ

  • 23

Baltarusijoje dislokavus branduolinį ginklą būtų sukurta nauja įtampos ir destabilizacijos banga Europoje. Reaguodama į tai Lietuva ragins partnerius įvesti naujų sankcijų, sekmadienį pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

„Tai desperaciniai Putino ir Lukašenkos žingsniai, kuriais siekiama sukelti dar vieną įtampos ir destabilizacijos bangą Europoje“, – teigiama sekmadienį išplatintame pareiškime.

„Tokiais veiksmais Baltarusija dar labiau įtraukiama į karą su Ukraina ir priešpriešą su demokratiniu pasauliu. Vis labiau netenkanti suvereniteto, Rusijos agresiją remianti ir jai padedanti, vis tampriau į Rusijos karinius planus integruojama Baltarusija yra papildomas rizikos veiksnys Baltijos regionui“, – teigiama jame.

Tai desperaciniai Putino ir Lukašenkos žingsniai, kuriais siekiama sukelti dar vieną įtampos ir destabilizacijos bangą Europoje.

URM pranešė, kad Lietuva drauge su euroatlantiniais partneriais tarsis, kaip reaguoti į „šiuos militaristinius Rusijos ir Baltarusijos režimų planus“.

„Kaip vieną iš reagavimo priemonių, Lietuva ragins priimti naujas sankcijas“, – nurodoma pareiškime.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pareiškė, kad kaimyninėje Baltarusijoje dislokuos taktinius branduolinius ginklus. Anot jo, šiuo atveju Rusija elgiasi taip pat kaip JAV, savo taktinius branduolinius ginklus laikanti sąjungininkų teritorijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Anonimas

Tai jau batka su putka prisipažįsta pralaimėję ir tam ruošiais,nes [propagandos tikslas yra gąsdinti.Juk Karaliaučiuj yra ,tai kam čia gąsdinti su kita vietove..kokie jie žemo lygio abu.

Kokia kausai

Sedi URM

to kada

YYYYYYYYYYYYYYYYYY tai dar neišmokai rašyti Y-į, teroristų gynėjau?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS