Už sankcijų nevykdymą skirtas baudas siūloma skirti Ukrainai atstatyti | KaunoDiena.lt

UŽ SANKCIJŲ NEVYKDYMĄ SKIRTAS BAUDAS SIŪLOMA SKIRTI UKRAINAI ATSTATYTI

  • 0

Ministrų kabinetas trečiadienį svarstys įstatymo pataisas, kad už tarptautinių ir nacionalinių sankcijų nevykdymą gautos baudos būtų skiriamos Ukrainai atstatyti.

Užsienio reikalų ministerija siūlo, kad minėtos lėšos patektų į Vystomojo bendradarbiavimo fondą ir būtų naudojamos su Ukrainos atstatymu susijusiems projektams įgyvendinti.

Taip pat projekte numatyta, kad į šį fondą patektų biudžeto lėšos, gautos už konfiskuotus daiktus.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, už tarptautinių sankcijų arba Lietuvos įstatymuose nustatytų ribojamųjų priemonių pažeidimą gresia baudos nuo 200 iki 6 tūkst. eurų.

„Toks žingsnis įrodytų tvirtą Lietuvos nuostatą teikti paramą Ukrainai, patiriančiai Rusijos agresiją, prisidėtų prie tarptautinės bendruomenės pastangų užtikrinti esminį principą – agresorius privalo atlyginti savo padarytą žalą“, – teigiama projekto lydraštyje.

URM nurodo, kad Rusijos Ukrainoje padaryta žala, įvairiais vertinimais, siekia 700 mlrd. eurų.

Europos Sąjunga (ES) taiko sankcijas 1473 Rusijos ir Baltarusijos piliečiams bei 207 subjektams. Dėl šių sankcijų ir priemonių ES valstybėse narėse įšaldyta 215 mlrd. eurų vertės turto, taip pat ES ir G 7 šalyse imobilizuota apie 300 mlrd. eurų vertės Rusijos centrinio banko turto.

Gairės: sankcijų nevykdymas, baudos, Ukrainos atstatymas, karas Ukrainoje, Vyriausybė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS