Užsienio reikalų ministras G. Landsbergis išvyksta į Palestiną ir Izraelį | KaunoDiena.lt

UŽSIENIO REIKALŲ MINISTRAS G. LANDSBERGIS IŠVYKSTA Į PALESTINĄ IR IZRAELĮ

  • 5

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis išvyksta darbo vizito į Palestiną ir Izraelį.

Trečiadienį ministras su darbo vizitu lankysis Palestinoje, kur susitiks su ministru pirmininku Mohammadu Shtayyeh (Mahometu Štajehu), Ekonomikos ministru Khaledu Osaily (Chalidu Osailiu) ir Užsienio reikalų viceministre Amal Jadou (Amal Džadu).

Anot ministerijos, Lietuvos ir Palestinos delegacijos aptars dvišalių santykių plėtrą, ekonominio bendradarbiavimo galimybes, Lietuvos patirties perdavimą Palestinai skaitmenizacijos, elektroninių sprendimų ir žaliosios transformacijos srityse. Ministras taip pat aptars padėtį Artimuosiuose Rytuose ir Rusijos karo prieš Ukrainą pasekmes tarptautinei bendruomenei.

Ketvirtadienį vyks pirmasis oficialus Lietuvos diplomatijos vadovo vizitas į Izraelį, kuriame jis susitiks su šalies prezidentu Isaacu Herzogu (Izaoku Hercogu), užsienio reikalų ministru Eli Cohenu (Eliu Koenu), aplankys Holokausto atminimo centrą „Yad Vashem“ („Jad Vašem“).

Susitikimų metu ministrai aptars Lietuvos ir Izraelio dvišalius santykius, saugumo padėtį Europoje bei tarptautinės bendruomenės pastangas padėti Ukrainai, kovojančiai prieš Rusijos agresiją.

Lietuvos ir Izraelio diplomatijos vadovai taip pat aptars būtinybę Europai bei jos partneriams imtis griežtesnio atsako prieš Iraną, palaikantį Rusijos karą prieš Ukrainą, Artimųjų Rytų regiono padėtį bei ekonominio bendradarbiavimo perspektyvas.

Vizito metu, Lietuvos ir Izraelio užsienio reikalų ministrai pasirašys bendradarbiavimo švietimo, mokslo, kultūros, jaunimo ir sporto srityse programą 2023-2025 metams bei Lietuvos ir Izraelio memorandumus, skirtus plėtoti bendradarbiavimą inovacijų srityje bei kibernetinių technologijų srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Kilus karui ieško kur reiks slėptis ir vadovauti tautai Kilus neramumams pa pats

Ai

Lietuvei nesupiks kad atgal anukelis nesugristu ir dar pasiimk su savim ir setonyte :-)))

Aa

Turbut zydus su palestinieciais sutaikyt sumane tik tegul savo bliudeli maistui pasima nes zydai is savo bliudeliu neduos valgyti nes ministras nekoserinis tai bus problemu gal atsimenam kaip atsitiko su zydu karaliaus bibi zmona kaip nusileidus lektuvui ukrainietes sutiko su duona ir druska tai bibi zmona atsilauziusi duonos trenke ant zemes taip pagerbdama ukraina ir jos zmones
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS