Užsimiršti po mamos mirties Seimo pirmininkui padeda darbai žydinčiame sode | KaunoDiena.lt

UŽSIMIRŠTI PO MAMOS MIRTIES SEIMO PIRMININKUI PADEDA DARBAI ŽYDINČIAME SODE

  • 1

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis neseniai neteko savo mamos Reginos. Netekčiai Seimo pirmininkas ruošėsi – Tytuvėnuose gyvenusi mama ėjo 94 gyvenimo metus, turėjo sveikatos problemų. Ponia Regina be sūnaus Seimo pirmininko Viktoro išaugino dar keturis vaikus, turėjo net 15 proanūkių. Tiesa, pačios mažiausios proanūkės pamatyti nespėjo.

„Kai gimė jauniausia proanūkė, Nida, sakome, kad pasikeitė karta. Mamos gyvenimas buvo labai sudėtingas, ji mums buvo tvirtybės simbolis. Nors mamos gyvenimas nebuvo lengvas, paženklintas karų, ji buvo labai laiminga moteris. Ji manimi didžiuodavosi, aš labai ja didžiuodavausi. Visada ji visada klausydavo radijo ir visada žinodavo viską, kas vyksta“, – pasakojo Seimo pirmininkas

Užsimiršti mamos netektį Seimo pirmininkui padeda darbas namų Ringauduose sode. Sodas užima didžiulį vieno hektaro plotą. Savo 150 medžių sodą. V. Pranckietis su šeima puoselėja jau beveik 14 metų. Augina trešnes, vyšnias, obelis.

V. Pranckiečio sode žydi ne tik tradiciniai augalai. Yra ir labai retas medelis Dolgo obelis. Kai tokia auga kieme, sako, nereikia jokių sakurų. Kadangi Seimo pirmininkas yra agronomas profesionalas, jo sode auga augalai, kuriuos išauginti gali tikrai ne kiekvienas. Visokiausi riešutmedžiai, Putinas ir net ginkmedis.

Svarbiausia, pasak, agronomo Seimo pirmininko yra medelius tinkamai nugenėti. Tačiau genėjimą turi atlikti specialistas. Ponas Viktoras toks ir yra.

„Kai žmonės sako, kad aš pats išsigenėsiu, tai aš atsakydavau, kad aš pats išsipjausiu apendicitą. Pirma reikia daug pasimokyti, kaip tą padarytu teisingai, o ne tada, kada jau viską sugadinam, tada kviečiam, ieškome žmonių, kurie padėtų“, – pasakojo V. Pranckietis. Jei vis dėl to medelius genėti norit patys, laidoje Seimo pirmininkas duos auksinį patarimą.

Visas reportažas – jau šį pirmadienio vakarą, 19.30 val., LNK televizijos laidoje KK2.

GALERIJA

  • Užsimiršti po mamos mirties Seimo pirmininkui padeda darbai žydinčiame sode
  • Užsimiršti po mamos mirties Seimo pirmininkui padeda darbai žydinčiame sode
  • Užsimiršti po mamos mirties Seimo pirmininkui padeda darbai žydinčiame sode
Laidos kūrėjų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

W

Koks debilas žurnalistas gali buti, kad krūmą putinas rašo iš didžiosios raidės. Čia jam ne augalas, Rusijos prezidentas:-) ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS