V. Adamkus: kas nori būti susenusiu seneliu, tegul būna, o aš nesijaučiu senas | KaunoDiena.lt

V. ADAMKUS: KAS NORI BŪTI SUSENUSIU SENELIU, TEGUL BŪNA, O AŠ NESIJAUČIU SENAS

  • 24

„Mane galima būtų pavadinti klasišku pensininku, bet aš sakiau: kas nori būti pensininku, gali būti pensininku, kas nori būti susenusiu seneliu, tegul būna, o aš esu vyresnis amžiumi, bet nesijaučiu senas“, – sakė ekscelencija Valdas Adamkus, kuris iki šiol keliauja į Prezidentūrą padirbėti. Apie pagarbos trūkumą, norą nesusenti ir žmonos Almos Adamkienės sveikatą V. Adamkus papasakojo LNK.

V. Adamkus sekmadienį, per Titanų apdovanojimus, gavo Tvirtybės Titaną. Buvęs prezidentas atskleidė, kas jam yra tvirtybė.

„Esu nustebęs ir dėkingas vadovybei už tą apdovanojimą, kadangi man atrodo, kad aš nieko titaniško nesu atlikęs nei lietuvių tautai, nei bendraudamas kitur. Elgiausi taip, kaip gyvenau pagal savo principą. Žinoma, už tą įvertinimą esu dėkingas, o pats titaniškumo apdovanojimas, manau, yra tam tikra simbolika – simbolika žmogui, simbolika visai tautai, kaip išlaikyti tvirtumą, principiškumą ir tuo pačiu efektingai įsijungti į mūsų tautos gyvenimą. Šitas apdovanojimas tegul būna tik paskatinimas tolimesniam mūsų įsipareigojimui tautai sąžiningai dirbti ir išlaikyti pagarbą žmogui, kas yra pagrindinė žmogaus vertybė“, – sakė V. Adamkus.

„Turi būti išlaikyta pagarba vienas kitam, tada ir bendras valstybinis gyvenimas, ir bendruomenės gyvenimas atrodo daug sveikesnis, daug tvirtesnis, ir galima daug šviesiau žvelgti į ateitį. Mano linkėjimas būtų kuo greičiau atsistoti visai žmonijai ant kojų, žiūrėti vienas kitam į akis, gerbti kitų nuomonę, išsakyti savo nuomonę, ir tas mums automatiškai sukurs normalų bendravimą ir tuo pačiu mūsų bendravimo rezultatai atsišvies tautų bendravime. Galbūt atitrūksime nuo tų pasaulinių įtampų, kurios šiuo metu supa visą pasaulį“, – kalbėjo V. Adamkus.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

V. Adamkus tikino, kad senas dar nesijaučia, iki šiol į Prezidentūrą keliauja padirbėti.

Man atrodo, kad aš nieko titaniško nesu atlikęs nei lietuvių tautai, nei bendraudamas kitur.

„Aš jaučiu savo pareigą, nors oficialiai nesu įpareigotas. Mane galima būtų pavadinti klasišku pensininku, bet aš sakiau: kas nori būti pensininku, gali būti pensininku, kas nori būti susenusiu seneliu, tegul būna, o aš esu vyresnis amžiumi, bet nesijaučiu senas, todėl, kiek jaučia mano sąžinė ir pareiga, aš stengiuosi atlikti tą, ką aš jaučiu, kad turiu atlikti pagal buvusias pareigas. O jeigu yra laiko, aš turiu tam tikrą asmeninį malonumą bendrauti su žmogumi ir išreikšti savo nuomonę bendrais reikalais, kurie liečia visą tautą, o tuo pačiu ir stipriai pergyventi tą, ką aš matau aplink save bevykstant“, – šnekėjo jis.

Prezidentas atskleidė, kokia jo sveikata ir kaip laikosi žmona Alma.

„Aš laikausi, nepasiduodu ir nepasiduosiu, nebent pats likimas man iškrėstų „šposą“ ir atimtų mane nuo mano tautos. O kas liečia Almą, jos sveikata yra svyruojanti – vieną dieną gera, o kitą dieną blogiau. Tikiuosi, kad Aukščiausias ją dar išlaikys ne vienerius metus“, – atviravo V. Adamkus.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Onė

Sveikatos jums

ir kaip nezvygsus

Jei hauna auksciausio lygio pragyvenimo bei soc. Is medicinines paslaugas, ne taip kaip lietuvos pilieciu, nespeja rinkt labonu is butu ,miskeliu, pievu, grioviu, gatvou

ir ka jis

Veikia toj prezidenturoje, nori rasti skylute dar vienam kalejimui, o gal pripazino kalte, kad jo deka buvo amerikos kalejimas lietuvoje ir dabar pats sau irsko vietos nebe sisuliuose jo tapkem
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS