V. Bakas turi pasiūlymą Antikorupcijos komisijai | KaunoDiena.lt

V. BAKAS TURI PASIŪLYMĄ ANTIKORUPCIJOS KOMISIJAI

Seimo Antikorupcijos komisijos narys Vytautas Bakas siūlo Antikorupcijos komisijai nagrinėti korupcijos mastus sveikatos sektoriuje, taip pat siekti pandemijos valdymui skirtų lėšų panaudojimo skaidrumo.

Parlamentaras pasiūlė surengti Seimo Antikorupcijos komisijos posėdį, kuriame būtų aptarta situacija sveikatos sektoriuje, COVID-19 lėšų valdymo skaidrumas ir taip pat būtų parengtos rekomendacijos. Anot V. Bako, Vyriausybė turi pateikti aiškų planą, kaip numatoma įveikti kyšininkavimą sveikatos sektoriuje ir užtikrinti milijardinių COVID-19 pandemijai skirtų lėšų valdymo skaidrumą.

Seimo Antikorupcijos komisijos įstatymas numato, kad komisija nagrinėja korupcijos ir su ja susijusius reiškinius.

„Antikorupcijos komisija išties darbų nestokoja. Tačiau drįsčiau teigti, kad šiais metais, koncentruodamasi į opozicijos ir praeityje padarytus pažeidimus, komisija praleido sritis, kuriose korupcijos rizika didžiausia. Siūlyčiau atskirų įmonių galimai korupcinius epizodus pavesti aiškintis prokurorams arba įmones kontroliuojančioms ministerijoms, o komisijai imtis sisteminių klausimų, kuriuose yra didžiausia korupcijos rizika ir netekimai“, − siūlo V. Bakas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS