V. Blinkevičiūtė įvertino ministrų darbą: jie turi greičiau susivokti, už ką yra atsakingi | KaunoDiena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ ĮVERTINO MINISTRŲ DARBĄ: JIE TURI GREIČIAU SUSIVOKTI, UŽ KĄ YRA ATSAKINGI

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininke išrinkta europarlamentarė Vilija Blinkevičūtė sako nors ir suprantanti, kokiomis sudėtingomis sąlygomis tenka veikti Ingridos Šimonytės Ministrų Kabinetui, kartais, pažymi politikė, tiesiog sunku susilaikyti nuo aštresnio žodžio, vertinant dabartinės Vyriausybės veiklą. V. Blinkevičūtės teigimu, akį labiausiai rėžia viešojoje erdvėje dažniausiai matomi ministrai, su kuriais, įsitikinusi socialdemokratė, I. Šimonytei valdant pandemijos sukeltą krizę sunkiai sekasi dirbti.

„Tikrai yra sudėtinga situacija. Nė viena politinė jėga nežinotų, kaip tvarkytis vienu ar kitu atveju. Tačiau kai aš stebiu dabartinės Vyriausybės procesą nuo pat pradžios, tai labai atsakingai sakau, kad susidaro toks įspūdis, jog kai kurie ministrai atėjo visiškai nepasiruošę darbui Vyriausybėje. Tad linkėčiau, kad greičiau jie susivoktų, už ką atsakingas ministras, kaip jis turi dirbti, kaip jis turi komunikuoti, kokią žinią jis turi pasakyti šiuo sudėtingu laikotarpiu“, – pirmadienį LRT radijui sakė į LSDP pirmininkes išrinkta V. Blinkevičiūtė.

Nors, tikino socialdemokratė, jos kritika I. Šimonytės vedamam Ministrų Kabinetui nėra piktybiška ir tik gero linkinti, aštresni žodžiai, akcentavo politikė, kartais išsprūsta žvelgiant į tai, kaip dirba atskiri Vyriausybės ministrai. Pasak jos, akivaizdu, kad su kai kuriais ministrais I. Šimonytei sunkiai sekasi surasti bendrą kalbą. 

„Gal kada ir atrodo, kad mes pasisakom ir jausmingiau, emocingiau, griežčiau. Būna kartais, kad nebegali ir susilaikyti, kai vieną rytą kalbama apie vienokią informaciją, o vakare – kitokia... Atsakomybės stoka ir taip toliau. Tikrai matau, kad premjerei Šimonytei su kai kuriais ministrais sunkoka dirbti“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

Nors europarlamentarė neįvardijo, kokius konkrečiai ministrus turi galvoje, jos teigimu, susimąstyti pirmiausiai turėtų tie, kurie dažniausiai šmėžuoja viešojoje erdvėje.

„Man norėtųsi, kad daugiau sutelktai dirbtų tie ministrai ar ministrės, kurie dažniausiai rodosi viešojoje erdvėje. Aš norėčiau, kad jie labiau tarpusavyje susiderintų su premjere ir ta žinia, kuri yra transliuojama Lietuvos žmonėms, būtų suderinta bei vieninga ir tie sprendimai, kurie priimami, būtų pagrįsti ir reikalingi“, – teigė politikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

A

Siam ministru kabinetui suvokimas negresia.

glušam anonistui

gal geriau reik4jo paklausti sporto ministro apie skaitmenizaciją

Anonimas

Kas dar nesuprato, ne uznieka jie neatsakingi, nieko jie nesprendzia tai tik veidas kuris stovi tam kad pasitvarkyti savo varkes. Nes vien paklausius Susisiekimo ministres apie skaitmenizacijas rajonuose , klaiku darosi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS