V. Blinkevičiūtė: LSDP palaikys siūlymą dėl pirmalaikių Seimo rinkimų | KaunoDiena.lt

V. BLINKEVIČIŪTĖ: LSDP PALAIKYS SIŪLYMĄ DĖL PIRMALAIKIŲ SEIMO RINKIMŲ

Opozicinių socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad partija palaikys valdančiųjų konservatorių iniciatyvą surengti pirmalaikius Seimo rinkimus.

„Taip, mes palaikysime pirmalaikius rinkimus“, – žurnalistams Vilniuje per Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) suvažiavimą šeštadienį sakė V. Blinkevičiūtė, paklausta, ar palaikys konservatorių registruotą parlamento nutarimo projektą.

Siūlymą dėl pirmalaikių rinkimų konservatoriai argumentuoja siekiu perkrauti politinę sistemą po kilusių abejonių dėl politikų savivaldoje elgesio naudojant kanceliarines lėšas.

Jie penktadienį registravo Seimo nutarimo projektą, kad pirmalaikiai rinkimai vyktų rugsėjo 10 dieną.

V. Blinkevičiūtė anksčiau šeštadienį partiečiams per suvažiavimą sakė, kad konservatorių sukeltą politinę krizę reikia spręsti greitai, o jei dabartinė valdžia to nesugeba, socialdemokratai pasirengę prisiimti atsakomybę.

Pagal visuomenės apklausas LSDP šiuo metu yra populiariausia partija Lietuvoje. Šeštadienį paskelbtos „Lietuvos ryto“ užsakymu „Vilmorus“ atliktos gyventojų apklausos duomenimis, už ją balsuotų 18,1 proc. žmonių.

Lietuvos socialdemokratų partijos suvažiavimas

I. Gelūno/BNS nuotr.

Pasitiki M. Sinkevičiumi

V. Blinkevičiūtė sako pasitikinti savo pavaduotoju partijoje, Jonavos meru Mindaugu Sinkevičiumi jam pateikus paaiškinimus, susijusius su kanceliarinių išmokų panaudojimu.

„Pasitikėjimas juo yra, kad jis nieko nenuslėpė ir nieko nesiruošė nuslėpti. Jis labai atsakingai prisiimdamas tą atsakomybę grąžino lėšas“, – žurnalistams Vilniuje per LSDP suvažiavimą šeštadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

M. Sinkevičius per spaudos konferenciją penktadienį neigė piktnaudžiavęs tarybos nariams skiriamomis išmokomis, tačiau sakė 4 tūkst. eurų grąžino, nes vienu iš jo telefonų kurį laiką naudojosi žmona.

I. Gelūno/BNS nuotr.

Dėl kanceliarinių išmokų panaudojimo Jonavoje teisėsauga yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

M. Sinkevičius taip pat baigia kadenciją Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento pareigose. Paklausta, ar partija telks paramą M. Sinkevičiaus perrinkimui kitą savaitę vyksiančiame asociacijos suvažiavime, V. Blinkevičiūtė teigė, jog šie rinkimai – pačios organizacijos reikalas.

Gynybai turi būti skiriama ne mažiau kaip 3,5 proc. BVP

LSDP teigia, kad atsižvelgiant į Rusijos imperinę politiką Lietuvos gynybai turi būti skiriama ne mažiau kaip 3,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Tai sakoma šeštadienį per partijos suvažiavimą Vilniuje priimtoje rezoliucijoje.

„Reikia inicijuoti diskusiją dėl nemažiau negu 3,5 proc. BVP gynybai, ir tam reikės imtis to, ko vengė, deja, daugelis vyriausybių – reikalingų viešųjų finansų pertvarkymo priemonių, užtikrinančių socialiai teisingą ir tvarų biudžeto pajamų didinimą“, – pristatydama rezoliuciją sakė LSDP Krašto apsaugos komiteto pirmininkė, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narė Dovilė Šakalienė.

Šiuo metu Lietuva krašto apsaugai skiria 2,52 proc. BVP.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas šią savaitę per Seimo Užsienio reikalų komiteto posėdį sakė, kad jau formuojamas kitų metų valstybės biudžeto projektas ir jame numatoma išlaikyti tą patį BVP dydį gynybai.

D. Šakalienė šeštadienį taip pat teigė, kad per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje būtina pakviesti Ukrainą tapti NATO nare, nes tai yra strateginis sprendimas, siekiant taikos Ukrainoje ir Europoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Jadzė

Paršavedė kriuksės toliau kur dabar sėdi ir nieko neveikia ..Ojojojojojoj kokia susireikšminusi...

Pil.

Manau pirmalaikių rinkimų nereikia ,nes tai užsitęs ir kainuos.Tesiog privalo visa vyriausybė atsistatydinti.Mokykites is kitų šalių kaip politikai , vyriausybės atstovai padare klaidą garbingai atsistatydina,taip turi būti ir Lietuvoje

Užuodė galimybę,bolševikiniai

šakalai su savo nutukusia tuščiakalbe demagoge.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS