V. Čmilytė-Nielsen: A. Anušauskas neatsakingai metė šešėlį ant Seimo | KaunoDiena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: A. ANUŠAUSKAS NEATSAKINGAI METĖ ŠEŠĖLĮ ANT SEIMO

Parlamento pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad apie galimą korupciją krašto apsaugos sistemoje prakalbęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas neatsakingai metė šešėlį ant Seimo.

„Ministras Anušauskas yra pasisakęs keliomis temomis, sakyčiau, neatsakingai užmetęs šešėlį ant Seimo. Dabar, matyt, bus aiškinamasi dėl tų išsakytų minčių pagrįstumo. Kol kas nebuvo jų pagrindžiančių faktų“, – Seime susirinkusiems žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

A. Anušauskas šeštadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda pareiškė, kad jam „teko uždaryti duris kompanijoms“, kurios mėgino papirkinėti krašto apsaugos sistemos darbuotojus, bet šios rado kelią į Seimą.

Anot Seimo pirmininkės, prieš svarstant apie kandidatus į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko postą, pirmiausia turi būti išspręstas krašto apsaugos ministro klausimas.

„Šiandien, visų pirma, spręsis klausimas dėl ministro naujo teikimo kandidatūros. Toliau prerogatyva siūlyti pirmininkus į NSGK komitetą tenka konservatorių frakcijai ir jie spręs, kurį iš politikų siūlyti“, – kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Kaip jau apsispręs konservatorių frakcija, kurį kandidatą teikti į pirmininkus, tada ir bus vertinimai“, – pridūrė ji.

Abejoja A. Anušausko galimybėmis vadovauti Seimo NSGK

Seimo pirmininkė abejoja, kad atsistatydinantis krašto apsaugos ministras A. Anušauskas galėtų vadovauti Seimo NSGK.

„Kalbant apie Arvydo Anušausko kandidatūrą, jis reaguodamas į jam nemalonią žinią, išgirstą iš premjerės, labai neatsakingai kalbėjo ir užmetė nereikalingų įtarimų šešėlį, tai sunkiai įsivaizduočiau jo galimą atėjimą į komiteto pirmininkus“, – LRT radijui antradienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Anot Seimo pirmininkės, kandidatų į pirmininkus reikėtų ieškoti pačiame komitete.

„Tie žmonės, kurie jau dirba NSGK, tarp jų reikėtų ieškoti kandidato į pirmininkus, nes tokiu atveju, jei būtų toks poreikis, jei (dabartinis komiteto vadovas – BNS) Laurynas Kasčiūnas būtų patvirtintas naujuoju krašto apsaugos ministru, natūralu, kad svarbu, kad būtų ir darbų tęstinumas, ir žinojimas visos tematikos“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

„Įvedus visiškai naują žmogų iš kito komiteto turėčiau abejonių, ar tai būtų pats efektyviausias kelias, juk kalbame dabar būtent apie darbų efektyvumą ir greitį“, – pridūrė ji.

A. Anušausko galimybėmis vadovauti komitetui, kaip svarsto premjerė Ingrida Šimonytė, pirmadienį abejojo ir mažųjų valdančiosios koalicijos partnerių – Liberalų sąjūdžio ir Laisvės partijos – lyderiai.

A. Anušauskui trauktis iš krašto apsaugos ministro posto Vyriausybės vadovė pasiūlė penktadienį. Anot jos, jis traukiasi dėl lūkesčių per likusį kadencijos laikotarpį Lietuvos saugumo labui padaryti „dar daugiau ir greičiau“, o iš krašto apsaugos ministro šiuo metu tikimasi „maksimalaus įsitraukimo“.

Premjerė pirmadienį pareiškė, kad atsistatydinančiam ministrui ir NSGK pirmininkui L. Kasčiūnui būtų logiška susikeisti pareigomis. A. Anušauskas praėjusią savaitę sakė būtent tokio pasiūlymo sulaukęs iš ministrės pirmininkės.

Seimo komiteto pirmininkus skiria Seimas paprastąja balsų dauguma, prieš tai kandidatūrą patvirtinus minimame komitete.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Dabar visi nedurni varyt ant senelio

Kur tau žalibarštinė taip nekalbės apie korupciją viešinantį Anušauskį?A vdrug išryškės otkatai ir kas nebūdinga Lietuvoj,reiks grąžint nuvogtus pinigus atgal į biudžetą?

tai gal jau dabar pagaliau suprasite,

kodel kgb šitą giltinę įkišo i seimo pirminino kėdę ...

Išdūrė Anušauską

Prižadėjo aukštą postą NSK pirmininko vietą, tu tik sutik atsistatydinti...Anušauskas pasitikėdamas Šimonyte ir savo patija, atsistatydino. O dabar še špygą - Šimonytė proksi būdu, nes skelbiai ne ji o Ašmonaitė ir Čmilytė, išmeta Anušauską visai velniop. Tai tik įrodo, kad ši istorija slepia dideles paslaptis...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS