V. Čmilytė-Nielsen apie KT teisėjų skyrimą: taisome praėjusio Seimo nihilizmą | KaunoDiena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN APIE KT TEISĖJŲ SKYRIMĄ: TAISOME PRAĖJUSIO SEIMO NIHILIZMĄ

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako apgailestaujanti, kad parlamente ketvirtadienį pritrūko balsų užtikrinti visišką KT teisėjų rotaciją. Tačiau politikė pažymi pozityviai vertinanti tai, kad, pasak jos, pavyko ištaisyti „valstiečių“ dominuojamo Seimo vykdytą „teisinį nihilizmą“.

„Tai, kad Konstitucinio Teismo teisėjai nebuvo patvirtinti tuomet, kai tai priklausė padaryti, aš vertinu neigiamai. Praėjusį pavasarį Seimo valdantieji šiurkščiai ir neargumentuodami atmetė visas tris kandidatūras į Konstitucinį Teismą ir Liberalų sąjūdžio frakcija tai griežtai kritikavo. Dėl to Seimo sprendimą dabar patvirtinti bent du iš siūlytų kandidatų vertinu teigiamai. Tokiu būdu Seimas taiso teisinį praėjusios kadencijos nihilizmą ir beveik baigia atnaujinti Konstitucinį Teismą“, – Eltai teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimas ketvirtadienį palaikė prezidento teiktą Giedrės Lastauskienės bei Aukščiausiojo Teismo pirmininko siūlytą Algio Norkūno kandidatūrą į Konstitucinio Teismo teisėjus. Tuo metu Seimo pirmininkės teiktai Andriaus Kabišaičio kandidatūrai į KT teisėjus Seimas nepritarė. Buvęs Seimo vadovas Viktoras Pranckietis A. Kabišaičio kandidatūrą ketino teikti jau darbą baigusiame Seime. Tai, kad ir naujai išrinktame Seime buvo teikta ta pati kandidatūra, V. Čmilytė-Nielsen aiškina kaip siekį išlaikyti tęstinumą tarp dviejų parlamento kadencijų.

Tokiu būdu Seimas taiso teisinį praėjusios kadencijos nihilizmą ir beveik baigia atnaujinti Konstitucinį Teismą.

„Išties gaila, kad pritrūko vos kelių balsų, jog ši parlamento pareiga būtų įgyvendinta iki galo. Tenka pripažinti, kad nepatvirtintas kandidatas Seimui pasirodė netinkamas. Jo kandidatūrą teikiau stengdamasi išlaikyti Seimo pirmininko pareigų ir Seimo darbo tęstinumą tarp kadencijų. Manau, kad kitaip būčiau parodžiusi nepagarbą tiek Seimui, kaip institucijai, įgyvendinančiai konstitucines pareigas, tiek pačiam kandidatui“, – sakė politikė.

ELTA primena, kad pavasarį ankstesnės sudėties Seimas atmetė visus tris teiktus kandidatus į KT teisėjus. Dėl to KT teisėjų rotacija vėluoja beveik metus.

Valdantieji dėl esą per didelio krūvio ir rizikos dėl COVID-19 norėjo KT teisėjų klusimą dar šiek tiek nukelti, tačiau opozicija surinko parašus, kad pratęstoje rudens sesijoje būtų balsuojama dėl naujų Konstitucinio Teismo teisėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Jūs čmilyte blodgio įsikūnijimas, Atėjo naikinti Lietuvos iki galo. Kagebisto šeimoje augusi tik blogis galvoje. Narkotikų platintojų partijos vadovė. Išgama...

cmil

Dar mazai kgb-istu valdzioje,

Patria

Taisote Pranskiecio debilizmą!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS