V. Čmilytė-Nielsen – apie R. Pociaus ir ministrės konfliktą: ypatingos dramos čia neįžvelgiu | KaunoDiena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN – APIE R. POCIAUS IR MINISTRĖS KONFLIKTĄ: YPATINGOS DRAMOS ČIA NEĮŽVELGIU

  • 28

Buvusio Viešojo saugumo vado (VST) ir vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės konfliktas artimiausiu metu turėtų būti išspręstas, atsakius į visus klausimus, sako Seimo pirmininkė.

„Manau, kad vis daugiau pasirodo informacijos viešumoje, ir prognozuočiau, kad per artimiausias dienas visi klausimai bus atsakyti. Aš tos dramos ypatingos čia neįžvelgiu“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, situaciją panagrinėti planuoja Seimo komitetai, ten turėtų būti atsakyta į visus klausimus.

„Yra komitetų planuose išklausyti vieną ar kitą pusę. Manyčiau, kad tas kelias yra racionaliausias. Prognozuočiau, kad to ir pakaks, ir ši istorija toliau nesivystys“, – teigė parlamento pirmininkė.

Ji neatmetė, kad opozicija gali inicijuoti parlamentinį tyrimą šiuo klausimu, tačiau pabrėžė, jog sprendimą dėl to turės priimti Seimas.

V. Čmilytė-Nielsen tvirtino nematanti priežasčių nepasitikėti ministre.

Per artimiausias dienas visi klausimai bus atsakyti.

Anot Seimo vadovės, vėl keliami klausimai dėl pernai rugpjūtį įvykusių riaušių prie Seimo suvaldymo yra „nenatūralus mėginimas“ grįžti prie to, kas jau atsakyta.

Praėjusią savaitę Vyriausybė šalių susitarimu atleido Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadą Ričardą Pocių.

Šią savaitę R. Pocius interviu naujienų portalui „Delfi“ pareiškė, kad su juo buvo susidorota ir apkaltino ministrę A. Bilotaitę nekompetencija. Jo teigimu, per riaušes prie Seimo ji delsė priimti sprendimus, neįvedė plano „Vėtra“, būtino malšinant riaušes. Generolo teigimu, po šio įvykio santykiai su ministre tapo įtempti, jis ne kartą sulaukė raginimų trauktis.

Vidaus reikalų ministerija savo ruožtu teigė, kad savo pareiškimais buvęs VST vadas bando pridengti savo melagingą informacijos teikimą, nebuvimą darbo vietoje ir nepasiekiamumą.

Apie 5 tūkst. žmonių pernai rugpjūtį buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Pilypas

Visi savi, ką čia dar ir žvalgytis?

TEGUL RŪPINASI TAUTOS SLĖPTUVĖM,PRISIDIRBĘ

Konflikte drama ne drama----kaip pažvelgsi.....kur kas įdomiau A. BILOTAITĖS pasiūla : PASIRŪPINTI STRATEGINIŲ OBJAKTŲ APSAUGA......parduotų......nusišnekėjo.....Nebent apsauguot žemės ūkį ,kuris liko LIETUVAI . ....LIETUVOS žemvaldžių dėka....sugebėjo suorganizuot šakių ,kirvių ,pagalių dėka pasipriešinimą.....

Aldona

V.Čmilytė niekur neįžvelgia konfliktų,nors ir prie didelių skandalų,gina valdančiuosius kiek išgai,nors žino ,kad neteisi ,o Bilotaitė tai pasirodė visu gražumu ,akys išpūstos ,ojau leksikonas,atrodo jau trenks kam nors.,ar gali ministrė taip nevaldyti emocijų,buvo gėda žiūreti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS