V. Čmilytė-Nielsen sako nematanti poreikio atsistatydinti iš Seimo pirmininkės pareigų | KaunoDiena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN SAKO NEMATANTI POREIKIO ATSISTATYDINTI IŠ SEIMO PIRMININKĖS PAREIGŲ

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako nematanti poreikio atsistatydinti iš pareigų, Lietuvos apeliaciniam teismui trečiadienį nuteisus Liberalų sąjūdį.

„Partijos pirmininke tapau 2019 metais. Pati asmeniškai niekaip nesu susijusi su 2016 metų istorija ir tokio poreikio nematau“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Seimo pirmininkė.

Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį pakeitė pirmos instancijos teismo sprendimą ir nuteisė visus kaltinamuosius koncerno „MG Grupė“ (anksčiau vadinosi „MG Baltic“) politinės korupcijos byloje, daliai jų skirtos realios laisvės atėmimo bausmės.

„MG Grupei“, valdančiojoje daugumoje esančiam Liberalų sąjūdžiui ir opozicinei Darbo partijai skirtos atitinkamai daugiau nei 1,1 mln., beveik 377 tūkst. ir daugiau nei 301 tūkst. eurų baudos.

V. Čmilytė-Nielsen teigė, kad Apeliacinio teismo sprendimas įtakos procesui dėl partijos kandidato į prezidento rinkimus nepadarė.

„Sprendimas dėl kandidato į prezidentus kėlimo bus priimtas lapkričio pabaigoje. Planavome valdybos posėdį kitą savaitę, tai to plano ir laikomės“, – sakė Seimo vadovė.

Paklausta, ar nepakenks reputacijai tai, jog Seimo vadovė yra nuteistos partijos pirmininkė, V. Čmilytė-Nielsen tvirtino, jog atsinaujinę liberalai jau pelnė rinkėjų pasitikėjimą po korupcijos skandalo.

„Partijos pirmininke buvau išrinkta 2019 metais. 2020 metais rinkimuose Lietuvos žmonės balsavo už šį Liberalų sąjūdžio sąstatą ir frakcijos visi kolegos yra gavę žmonių pasitikėjimą, tai aš vertinu tai kaip įpareigojimą dirbti“, – kalbėjo ji.

Laisvės atėmimo bausmėmis buvo nuteisti buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis, „darbietis“ parlamentaras Vytautas Gapšys, eksliberalams Gintarui Steponavičiui ir Šarūnui Gustainiui skirtos baudos.

Vilniaus apygardos teismas kaltinamuosius šioje byloje pernai buvo išteisinęs.

Apeliacinio teismo sprendimas įsigalioja nuo jo paskelbimo dienos, bet gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Anonimas

Šita reptilija dantimis ir nagais isikibusi kėdės jos nei su buksyru nuo kėdės prisišikusios nenutemsi.

Jo jo

Bjauru, net labai.

Janis

Kol už ausų šitos žiurkės neišeis nieko nebus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS