V. Čmilytė-Nielsen: šiuo metu nėra svarstoma pradėti apkaltą riaušėse dalyvavusiems Seimo nariams | KaunoDiena.lt

V. ČMILYTĖ-NIELSEN: ŠIUO METU NĖRA SVARSTOMA PRADĖTI APKALTĄ RIAUŠĖSE DALYVAVUSIEMS SEIMO NARIAMS

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad nė vienam parlamentarui, aktyviai dalyvavusiam rugpjūčio 10 d. mitinge ir riaušėse, apkaltos procedūra šiuo metu nėra inicijuojama.

„Tokių konkrečių svarstymų dabar nėra (dėl apkaltos – ELTA). Vyksta ikiteisminiai tyrimai, teisėsaugos darbas. Manyčiau, kad būtų išmintinga palaukti jų išvadų“, – penktadienį Seime atsakinėdama į žurnalistų klausimus teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Vis tik Seimo pirmininkės turima informacija, jos vertinimu, leidžia teigti, kad kai kurių parlamentarų elgesys prasilenkė su jiems taikomais moraliniais reikalavimais.

„Ta informacija, kurią išgirdau, mano galva, prasilenkia su bet kokiais moraliniais reikalavimais ar tuo, ko būtų galima tikėtis iš Seimo narių. Tačiau teisinę dalį, manau, turėtų vertinti teisėsauga“, – tvirtino V. Čmilytė-Nielsen.

L. Kasčiūnas: nenorime politizuoti ikiteisminio tyrimo

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas aiškino, kad apkaltos klausimas šiuo metu nėra keliamas ir dėl to, jog būtų išvengta galimo teisėsaugos vykdomo tyrimo politizavimo.

„Mes sutarėme, kad dabar palikime laisvas rankas ikiteisminiam tyrimui. Jis vyksta ir dar tikrai kurį laiką vyks, nes parlamentiniai tyrimai gali šiek tiek politizuoti situaciją. Tai kad to išvengtum,, palikime viską dabar teisėsaugai. Kai bus atsakyti klausimai teisėsaugos požiūriu, bus galima grįžti prie idėjos dėl parlamentinio tyrimo. Pavyzdžiui, parlamentinis tyrimas dėl Seimo narių dalyvavimo vienokiuose ar kitokiuose procesuose“, – žurnalistams sakė L. Kasčiūnas.

Konservatorius pažymėjo, kad neturi duomenų, jog teisėsauga šiuo metu siūlytų pradėti ikiteisminį tyrimą kai kurių parlamentarų atžvilgiu. Paklaustas, ar apkaltos inicijavimo atveju kalba eitų tik apie riaušėse dalyvavusį Petrą Gražulį, ar ir apie kai kuriuos kitus Seimo narius, kurie dalyvavo dieninėje protesto dalyje, L. Kasčiūnas tiesiog pažymėjo, kad Seimo narių vaidmuo šiame procese yra „nevienodas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

T

Tai beprošiu vyriausybei negalima paklusti ju sprendimai kelę betvarke

Hhh

Nes patys išprovokavot riaušes

SUSIJUSIOS NAUJIENOS