Seimo pirmininkė: istoriniai įvykiai liudija, kad turime būti vieningi prieš tironijas | KaunoDiena.lt

SEIMO PIRMININKĖ: ISTORINIAI ĮVYKIAI LIUDIJA, KAD TURIME BŪTI VIENINGI PRIEŠ TIRONIJAS

  • 19

Istoriniai įvykiai liudija, kad privalome išlikti budrūs ir vieningi prieš bet kokias tironijos formas, teigia Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, ketvirtadienį Stokholme (Švedija) dalyvavusi Juodojo kaspino dienos ceremonijoje.

Šiaurės ir Baltijos valstybių (NB8) parlamentų vadovų susitikime Švedijoje taip pat dalyvausianti Seimo pirmininkė pabrėžė, jog būtent todėl šių šalių bendradarbiavimas yra reikšmingesnis nei kada nors anksčiau.

„Susirinkome dėl kelių svarbių priežasčių. Juodojo kaspino dieną pagerbiame nuo stalinizmo ir nacizmo nukentėjusias aukas. Kartu apmąstome reikšmingą 1989-ųjų Baltijos kelią, kuris, kaip pabrėžė neseniai Vilniuje JAV Prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), o ne Berlyno siena, iškilo kaip Europos ateities simbolis“, – ceremonijos dalyviams kalbėjo V. Čmilytė-Nielsen.

„Be to, prisimename ir istorinius Stokholmo „Pirmadienio mitingus“, kuriais Šiaurės šalys išreiškė paramą Lietuvai, Latvijai ir Estijai 1990 metais, ir, žinoma, vertiname jų nuolatinį palaikymą mums leidžiantis į kelionę po Europos Sąjungą (ES) ir NATO“, – sakė ji.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, visi šie įvykiai pabrėžia, kad dėl agresijos negalima derėtis, o susidūrus privalu ją stabdyti, taip pat tai, kad niekada negalima pažeisti savo principų, nes net trumpam praradus ryžtą gali ateiti dešimtmečius trunkanti priespauda.

„Šiandien, kai taip pat minime Ukrainos nepriklausomybės dieną, žavimės ryžtinga ukrainiečių kova ir drąsa liejant kraują už tėvynę. Jų ryžtas mums primena, kad laisvės kaina yra neišmatuojama. Todėl kviečiu dar kartą patvirtinti įsipareigojimą stovėti petys į petį su Ukraina, kol bus pasiekta pergalė. Remkime jos siekį tapti visateise ES ir NATO nare. Būkime vieningi!“ – sakė Seimo pirmininkė.

V. Čmilytė-Nielsen ketvirtadienį dalyvaus Šiaurės ir Baltijos valstybių NB8 parlamentų vadovų susitikime. Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos parlamentų pirmininkai daugiausia dėmesio skirs bendradarbiavimui reaguojant į regiono saugumo politikos situaciją.

Penktadienį V. Čmilytė-Nielsen lankysis Lietuvos ambasadoje Švedijoje, kur žais šachmatų simultaną.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Ale teisyngai sako

Turime buti vieningi pries AMERO-NATO-SIUSKIU TIRONIJA.

a jeigu ne...

tai gerbiama prokurore kitaip galvojantiems pasiule priverstini medikamentini gydima.... prisimenat korona kaukes QR kodus gardelius policininkus besivaikancius piliecius parkuose ka pribaust uz kaukes nenesiojima.... a juk cia GEROVE .... pilieciams jokiu neauskios vakcinacijos garnatiju jokiu traumus ir salutinio poveikiu kompensaciju...jokio gydimo... vaikus is tevu atimeneja paskuj tevus teisia uz tai kad sie vaikus nori atsivogt... yrodimas kad vaikai yra valstybes turtas ir jis nepriklauso tevams... keistu potraukiu ir santykiu turintys zmogystai turi daugiau teisiu nei privalomu mokesciu ir prievoliu atlikejai. elektrikai aferistai siuksliu mafija, zmoniu prievarta suvarymas i privacius pensijinius fondus, zalieji nupuseliai ir bandos tikrintoju bei kontrolieriu... GPM PVM PSD leidimai ir licenzijos jusu sukonstruoti mokesciai kosmosas...lazas.. bauduva ...GEROVE... nausedai pats tas butu uzsikabint medali atimta is DROBIASKOS

Pagieža

Gryna tironija ir tironai prie lovio sutūpę, kurie ėda iš mūsų, tauta jiems nerūpi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS