V. Jukna paliko Darbo partijos frakciją Seime | KaunoDiena.lt

V. JUKNA PALIKO DARBO PARTIJOS FRAKCIJĄ SEIME

Buvęs žemės ūkio ministras, parlamentinio Kaimo reikalų komiteto narys Vigilijus Jukna paliko opozicinę Darbo partijos frakciją Seime ir tapo Seimo narių Mišrios grupės nariu.

„Jis atėjęs atsisveikinti pasakė, kad ruošiasi grįžti į akademinę veiklą ir, matyt, nori savo vardo nesiekti su jokia politine jėga“, – BNS sakė Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorovas.

Pasak V. Fiodorovo, grįžti į akademinį darbą V. Jukna planuoja pasibaigus kadencijai. Su pačiu V. Jukna telefonu BNS susisiekti nepavyko.

V. Jukna iki pasukdamas į politiką yra buvęs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorius. Prieš pastaruosius Seimo rinkimus jis buvo VDU Žemės ūkio akademijos Gyvulininkystės selekcijos, veislinės vertės nustatymo ir sklaidos centro vadovas.

Žemės ūkio ministro pareigas jis ėjo 2012–2014 metais.

V. Juknos išėjimas būtų sugriovęs Darbo partijos frakciją, jei ne mandatą per apkaltą išsaugojęs laisvės atėmimo bausmę atliekantis Vytautas Gapšys, kuris formaliai yra frakcijos narys.

Pasitraukus V. Juknai, frakcijoje liko septyni nariai – mažiausias skaičius, reikalingas sudaryti frakcijai.

Man atrodo, kad būtų garbinga, jeigu išeini iš politikos ir į Seimą esi patekęs pagal partijos sąrašą, tiesiog padėti mandatą ir leisti kitam žmogui ateiti, kuris nori dalyvauti politikoje.

A. Mazuronis: išeinant iš politikos, būtų garbinga atsisakyti ir Seimo nario mandato

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis stebisi parlamentaro V. Juknos sprendimu trauktis iš „darbiečių“ frakcijos Seime. Pasak jo, norint pasitraukti iš politikos būtų garbinga atsisakyti ir Seimo nario mandato.

„Jeigu jūs klausiate, ar smagu, tai nesmagu. Jeigu jūs klausiate, kodėl taip padarė, tai nežinau. Sako, kad iš politikos nori išeiti, bet aš, kaip suprantu, jeigu žmonės nori išeiti iš politikos, tai jie padeda mandatą ir iš Seimo išeina“, – Eltai teigė A. Mazuronis, pažymėdamas, kad buvusio frakcijos kolegos argumentai jam atrodo keistai.

„Man atrodo, kad būtų garbinga, jeigu išeini iš politikos ir į Seimą esi patekęs pagal partijos sąrašą, tiesiog padėti mandatą ir leisti kitam žmogui ateiti, kuris nori dalyvauti politikoje“, – pridūrė jis.

A. Mazuronis tikina bandęs V. Jukną atkalbėti nuo pasitraukimo iš Darbo partijos frakcijos. Politikas teigia apie šiuos V. Juknos svarstymus sužinojęs jau prieš daugiau nei mėnesį.

„Bandžiau šnekėti, bandžiau pasakyti, kad iš politikos išeiti gali ir taip pranešęs, kad nekandidatuosi. Tai, matyt, argumentai tikrieji ne tokie, kurių nepasako man“, – sakė politikas.

A. Mazuronis taip pat teigė nežinąs, ar V. Juknos sprendimas yra susijęs su „MG Baltic“ byla, kurioje buvo nuteista ir Darbo partija.

Metų pradžioje pasitraukęs iš Darbo partijos, Seimo narys V. Jukna traukiasi ir iš „darbiečių“ frakcijos Seime.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

bėgu , Vardan lovio gaujos, nes ten g a l ė s i u ,

save realizuoti , padėsiu nustatyti ne tik LOVYJE prikrauto turinio vertę, bet sugebėsiu panešti prikrautą vertybių sunkų MAIŠĄ - esu fiziškai stiprus

Balastas

Tokius perbėgėlius reiktų neberinkti.

studentas

o akademinėj veikloj tokių profesorių kas nors pageidauja?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS