V. Jurgutis pasitraukė iš Laisvės partijos, ateitį sieja su privačiu sektoriumi | KaunoDiena.lt

V. JURGUTIS PASITRAUKĖ IŠ LAISVĖS PARTIJOS, ATEITĮ SIEJA SU PRIVAČIU SEKTORIUMI

Iš ekonomikos ir inovacijų viceministro pareigų atsistatydinantis Vincas Jurgutis pranešė besitraukiantis ir iš Laisvės partijos.

Jis sakė savo ateitį siejantis su privačiu sektoriumi, todėl taip nori atsikratyti bet kokių „interesų konflikto regimybių“.

„Kadangi traukdamasis iš ekonomikos viceministro pareigų esu pasakęs, kad ketinu grįžti į privatų sektorių, tai pasitraukiau tiek iš Laisvės partijos valdybos, tiek ir apskritai iš jos narių, kad grįžtant į privatų sektorių nekiltų jokių interesų konflikto regimybių“, – BNS pirmadienio vakarą sakė V. Jurgutis.

Jis teigė prašymą išstoti iš Laisvės partijos pateikęs tą pačią dieną, kaip ir pareiškimą ministrei Aušrinei Armonaitei dėl  viceministro pareigų atsisakymo. Ministerijoje jis dirbs iki balandžio 21-osios.

Iš viceministro pareigų V. Jurgutis nusprendė trauktis sulaukus kaltinimų nepotizmu, kai „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės korporatyvinių reikalų direktore buvo paskirta Agnė Belickaitė – V. Jurgučio sutuoktinė ir ekonomikos bei inovacijų ministrės, Laisvės partijos pirmininkės Aušrinės Armonaitės draugė.

V. Jurgutis atmetė kaltinimus nepotizmu ir sutuoktinės protegavimu, tačiau prezidentui Gitanui Nausėdai, anot jo, pareikalavus atsakyti „už dalykus, kurių nebuvo“, nutarė atsistatydinti. Netrukus išeinanti iš darbo LTG pranešė ir A. Belickaitė.

Klausimą dėl galimo nepotizmo šioje istorijoje iškėlė žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Jo žmona Rasa Jakilaitienė taip pat dalyvavo atrankoje į LTG korporatyvinių reikalų direktorės pareigas.

LTG grupės direktorius Egidijus Lazauskas tvirtino pasirinkęs A. Belickaitę į korporatyvinių reikalų direktorės pareigas dėl jos profesionalumo iš kelių atrinktų stipriausių kandidatų.

V. Jurgutis Laisvės partijos nariu buvo nuo jos įsteigimo 2019-aisiais, yra buvęs partijos vicepirmininku, buvo valdybos narys.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Tadas

O geda liks visam gyvenui...

suksis kaip voverė rate

iš burnos į užpakalį iš užpakalio į burną ir t.t ir pan ir vėl ir vėl iš naujo

Kas tokių narkomanų idiotų partijoje gali išlikti

tik idiotai ir nakomanai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS