V. Landsbergis apie egzaminų rezultatus: reikia sukilimo dėl vaikų | KaunoDiena.lt

V. LANDSBERGIS APIE EGZAMINŲ REZULTATUS: REIKIA SUKILIMO DĖL VAIKŲ

  • 116

Trečiadienį paskelbti matematikos valstybinio brandos egzamino nustebino blogąja prasme – egzamino neišlaikė kas trečias jaunuolis. Situaciją feisbuke pakomentavo ir profesorius Vytautas Landsbergis.

„Svarstytina ne tik matematikos egzaminas. Svarstytina mokslas ir mokymas, dar vadinamas ugdymu, tad kas ir kaip auga Lietuvoje, ar užauga. „Kol dega krūtinėj šventa ugnis toji“ – kita, negu aktualiausioji žolės problema“, – feisbuke rašo politikas. 

V. Landsbergis taip pat kelia klausimą, ar vis dar svarbus mokytojų – ugdytojų vaidmuo.

„Ar gausėja dvasios užaugų, ar neužaugų? – čia net pasaulio masto klausimas. Ar ugdytojai svarbūs? –žiūrėkite, visuomenė nesukilo, neišėjo į gatves: „ugdytojai svarbūs!“ Mokiniai nesukilo: „norime augti!“ Norime stiebtis į saulę. Ieškome šviesos ir vilties, dvasinio maisto, norime savo mokyklas, visokeriopus universitetus išeiti vertais žmonėmis ne pliuškiais, savo ir mūsų visų ateitininkais – ateities kūrėjais, tėvynės kūrėjais. Ugdytojais, ne augliais“, – situaciją komentavo V. Landsbergis.

Profesorius tvirtina, kad Lietuvos švietimo situacija tikrai rimta ir reikia sukilimo – žmonių sukilimo dėl vaikų.

„Reikia sukilimo. Žmonių sukilimo dėl vaikų, kad jų būtų, kad vaikai augtų šviesūs ir neužgęsinami gyvenimo melų, kad augtų žmonėmis. Kad gyventi būtų įdomu, tad kurti, auginti – juolab įdomu, gražu, verta ir teisinga. Ir matematika įdomi, ir viskas“, – pabrėžė V. Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (116)

to > Sveikatos Jums p.Profesoriau!

Žinoma, pritariu - sveikatos tau tarybini kuprotasai profesoriau! Skleisk savo tarybinį ožio dvoką Lietuvoje, bet tik nepamiršk, kad tauta niekada nepamirš tavo "žygdarbių"...

2 > Cha cha cha

Balvone, tu, balvone - ar tu manai, kad LR švietimo sistemą užvaldė kremliaus klapčiukai?! Patys rusai - pakraupę kaip liberastai naikina RF švietimą ir etc...

Cha cha cha

Kremliaus šunauja loja nesustodama - pajuto pavojų Landsbergio pasiūlyme dėl vaikų švietimo. Kremliui išsilavinusi lietuvių tauta kelia pavojų. Jiems reikia, kad “valstiečiai” ir toliau žlugdytų vaikų švietimo sistemą Lietuvoje ir mūsų vaikai taptų debilais, nemokančiais daugybos lentelės. Tik tokiems galima įpiršti kvailą mintį, kad prie okupantų rusų gyventi buvo geriau ir visos bėdos dings su nauja rusų okupacija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS