V. Landsbergis: Baltarusijoje esanti „Wagner“ gali būti panaudota sukiršinimui su Europa | KaunoDiena.lt

V. LANDSBERGIS: BALTARUSIJOJE ESANTI „WAGNER“ GALI BŪTI PANAUDOTA SUKIRŠINIMUI SU EUROPA

Baltarusijoje esančiais „Wagner“ samdiniais gali būti pasinaudota siekiant sukiršinti juos su Europa, sako pirmasis Lietuvos vadovas atkūrus nepriklausomybę Vytautas Landsbergis.

Jis svarstė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, samdinius su Europa gali kiršinti ir siekdamas jų sunaikinimo.

„Galbūt Putinas jų bijo, o galbūt Putinas kaip tik nori juos sukiršinti su Europa, pavyzdžiui per Lietuvą, ir kad arba jie ką nors sunaikintų, arba jie būtų sunaikinti, bet ne Putino rankomis“, – trečiadienį LRT televizijai sakė V. Landsbergis.

Jo manymu, Lietuvai būtų geriau, kad jos kaimynystėje samdinių nebūtų: „Būtų geriau, kad čia jų nebūtų, tegu jie nešdinasi kur nors į Afriką, jie ten turi kasyklų, visokių savo korumpinių valstybėlių, tegu jie nešdinasi, jeigu jie nereikalingi Putinui Rusijoje“.

Galbūt Putinas jų bijo, o galbūt Putinas kaip tik nori juos sukiršinti su Europa.

V. Landsbergis taip pat teigė, kad Lietuvai nereikia laukti, kol kils grėsmė šalies saugumui ar kas nors atsitiks.

„Kai atsitiks – tai tada jau kalbėsime, kad mes manėme, kad nieko neatsitiko. Jeigu susidaro tokia nauja padėtis, kurioje gali atsitikti, tai reiškia, jau atsitiko“, – trečiadienį LRT televizijai sakė V. Landsbergis.

Pirmadienį premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad po „Wagner“ atvykimo į Baltarusiją Lietuvos pasirengimas galimoms grėsmėms yra adekvatus esamai situacijai.

Karinę veiklą Baltarusijoje stebinti grupė „Belarusian Hajun“ pranešė, kad nuo liepos vidurio į šalį jau įvažiavo apie 2 tūkst. „Wagner“ samdinių.

Jie į Baltarusiją ėmė keltis po birželį nepavykusio maišto Rusijoje, kurį užbaigti padėjo Vakarų nepripažįstamas Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka, leidęs į savo šalį atvykti rusų samdiniams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (92)

Baisu

Prisidirbo anūkas su senelui.

Raketa

Kuo ginsis beginkle Lietuvos kariuomene, taskanti 2, 5 % BVP asfaltui ir auksiniams saukstams?! Gal lauks kol NATO apgins???

KONSERVAI su OŽIU bijo, jog

VAGNER neparuoštų "gydomos" PIRTIES su r u n g a i s .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS