V. Landsbergis: A. Juozaitis naujos „tvarkiečių“ partijos neišgelbės | KaunoDiena.lt

V. LANDSBERGIS: A. JUOZAITIS NAUJOS „TVARKIEČIŲ“ PARTIJOS NEIŠGELBĖS

Profesorius Vytautas Landsbergis neslepia skeptiško požiūrio į „tvarkiečių“ planus naujai kuriamos partijos lyderiu skirti filosofą Arvydą Juozaitį. Tai – visiška desperacija mėginant išsaugoti savo postus po rinkimų, o Juozaitis, tvirtina V. Landsbergis, tariamai naujos partijos neišgelbės.

„Čia yra desperacija. Galbūt ir Juozaičio desperacija, bet pirmiausia desperacija tų, kurie labai bijo būsimos situacijos po rinkimų, kad jie gali netekti savo „babkių“, savo postų ir savo buvimo šalia finansinių srautų“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė profesorius.

V. Landsbergio teigimu, „tvarkiečių“ pagrindu įkurta naujoji Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“ nėra naujas politinis darinys.

„Kokia čia nauja frakcija, čia yra visą laiką ta pati sistema – kurti tariamai naujas partijas, kurios visos yra iš tos pačios raudonosios nomenklatūros“, – kalbėjo V. Landsbergis.

Juozaitis gana anksti pasakė, kad prieš Sąjūdį reikia kovoti – prieš tokį, kuris yra ne jo.

Filosofas A. Juozaitis, teigia profesorius, siekė kovoti prieš Sąjūdį, nors jam buvo siūlyta kartu dirbti diplomatinį darbą.

„Juozaitis gana anksti pasakė, kad prieš Sąjūdį reikia kovoti – prieš tokį, kuris yra ne (jo. – ELTA): ne Juozaičio sąjūdis. Prieš tokį sąjūdį jis nutarė kovoti, ir tai prasidėjo labai anksti“, – pridūrė V. Landsbergis.

ELTA primena, kad portalui Delfi frakcijos „Lietuvos gerovei“ seniūnas „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius yra teigęs, kad prezidento rinkimuose nesėkmingai pasirodęs filosofas galėtų būti naujos politinės partijos lyderiu. Delfi rašė, kad šią mintį V. Kamblevičius prieš pokalbį su galimu lyderiu A. Juozaičiu suderino su frakcijoje „Lietuvos gerovei“ dirbančiais „Tvarkos ir teisingumo“ partijos nariais, o pastarieji šiai minčiai pritarė. Pats A. Juozaitis portalui teigė, kad gali tapti naujosios partijos pirmininku.

Vis dėlto dabartinis Tvarkos ir teisingumo lyderis Remigijus Žemaitaitis tokiai idėjai nepritarė, pavadindamas tai „cinizmo ir nihilizmo viršūne“.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

...

Tvarkiečiai tvarkiečiais, bet AIŠKU kad Dėdulės pezėjimai Broileriuko nereanimuos.

Anonimas

Kagebistas tarnavęs Rusijai ,sunaikinęs Lietuvą ,sunaikinęs savo. popiierius lenda vis.Rašo visokias nesamones,apšvarinęs su anūku Lietuvą iki bedugninės Landsbergiai niekšų ir vagių dinastija vagianti iki šiol . Senas runkelis ...

Isgirdo pavardę ir

Troliu tvartas apsiśiko
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS