V. Matijošaitis apie prezidento rinkimus: aš viziją turiu – pažiūrėsim, ar kiti turi | KaunoDiena.lt

V. MATIJOŠAITIS APIE PREZIDENTO RINKIMUS: AŠ VIZIJĄ TURIU – PAŽIŪRĖSIM, AR KITI TURI

  • 82

„Mieste tikrai nėra tos politikos – čia yra ūkis. Ūkis, gerbūvis – kad tvarkingas miestas būtų ir visi norėtų jame gyventi“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. Pats gimęs ir užaugęs Kaune, Vičiūnuose, V. Matijošaitis čia nuo tarnybos tuometinėje milicijoje pradėjo ir savo karjerą.

„Nebuvau toks jau nuo dantų iki kaulų smegenų kriminalistas. Kriminaliniame paieškos padalinyje buvo ir toks profilaktikos reiškinys: tai būdavo – bendrauji su narkomanais, kitos seksualinės pakraipos atstovais, laisvo elgesio moterimis, landynių gyventojais. Tai tikrai, patikėkit, per tą laiką visko mačiau: ir gyvenančių bei valgančių šiluminėj trasoj, nors šalia yra žmogus numiręs prieš savaitę, ir tų, kur baltuose miegamuosiuose, t.y. kitos seksualinės pakraipos. Tad aš šitoje srityje dirbau, per tą laiką tiesiogiai kriminalinių bylų netirdavau, bet visur ieškodavau, ar nėra galimų prasižengimų“, – apie tų laikų gyvenimą prisimena Kauno meras.

Kas esu dabar arba ką dariau gyvenime, visų pirma, aš dariau jos pastumiamas ir antras dalykas, dariau dėl jos ir dėl šeimos.

Tačiau pasikeitus santvarkai nusikaltėliai niekur nedingo. V. Matijošaičiui pradėjus savo nuosavą verslą kaip mat prisistatė ir norintys „suteikti stogą“: „Atėjo ir sako: „obelis namuose išpjausim“. Taip dažniausiai reketininkai nori parodyti, kad žino kur gyveni. Sakau „tik stenkis tyliai“. Na ir tada kvailas klausimas: „o kodėl tyliai?“. Sakau: „na žmona mano keista: aš medžiotojas, tai paims šautuvą ir nušaus.“

Apie savo mirusią žmoną Ireną Matijošaitienę dabartinis Kauno meras gali pasakoti nesustodamas: „Mes dėl visko sutardavom. Jeigu būdavo jos idėja ir aš matau, kad beprasmiška ginčytis, aš einu, jeigu mano idėja ir beprasmiška ginčytis – ji eina. Pavyzdžiui, aš galėdavau važiuoti į medžioklę, bet jeigu jos planas, kad mes turėsim eiti į muzikinį teatrą – reiškia aš turiu grįžti tuo metu ir mes eisime į teatrą. Ir jai nesvarbu būdavo, ar aš miegojęs, ar nemiegojęs, bet kadangi aš žinodavau, kad privalėsiu eiti, stengdavausi būti išsimiegojęs“, – šypsosi V. Matijošaitis.

„Kas esu dabar arba ką dariau gyvenime, visų pirma, aš dariau jos pastumiamas ir antras dalykas, dariau dėl jos ir dėl šeimos. Čia buvo pagrindų pagrindas.  Frazę „vyras turi išlaikyti šeimą“, kaip ir „mokausi ne mamai, o sau“ girdėjau iš mamos, nes ji buvo išsiskyrusi ir suprato, ką reiškia vienai auginti tris vaikus“, – apie savo gyvenimo moteris išdidžiai pasakoja Visvaldas.

O paklaustas apie dabar visiems itin rūpimus Prezidento rinkimus, išlieka paslaptingas: „Politologai dirba savo darbą – jie dėlioja. Man, aišku, smagu pabūti tarp tų kandidatų, bet aš norėčiau grįžti atgal į verslą, dar gauti pauostyti tų verslo „narkotikų“. Bet vizijų visada visais klausimais tikrai turiu ir pažiūrėsim, ką kiti turės, o jeigu neatsiras vertų posto, tai ką darysi – persižegnoji ir eini.“

Visa V. Matijošaičio ir dar dviejų, tą pačią dieną gimusių, žmonių gyvenimo istorija – dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“ per LRT.

Rašyti komentarą
Komentarai (82)

To sapnui ir psichiniam

psichiškai nesveika jau sėdi soste tai Dalė Grybauskaitė, o tu gal pasakysi kuo blogas Matjošaitis pasakok? ką jisai blogo padarė ko nepadarė tavo garbinamoji psichiškai nesveika kurią rusai amžinai puola pasakok? juk psichiškai nesvėiki ir palaiko tokias sergančia oroganciją musmeres su visą jos šutve

Šitas žmogus

Yra žodžio žmogus, kad ir kaip nepatiktu koncervų gerbėjams kurie yra akli ir kurti nemato koncervų juodų darbų juodų darbų, tai rodo kokių mums rėikia žmonių kokio mums rėikia prizidėnto, o ne kažkokios statinės lanzbergio dviveidės kuriai labai stokoja dėmėsio nes labai jau visursavo snikį reklamuoja ir kokia jinai gera o darbų nematyti tai čia ir aš galiu sėdėti jos vietoi ir užsjijimtu tokia vaidyba tai kad mieli jos gerbėjai psijimkite ją ir skriskite i negyvenamą salą uždėkite jai karūna ir kurkite tenai savo iliuzijas žizofrėnines rusai puola, Prie Matjošaičio jaučiu isivyraus tvarka ir ramybė

Tik sapnuose ir tik psichinis uz ji gali balsuoti

Vienu zodziu eilinis bibis tas krabas, -parduos visus vos tik proga gaves!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS