V. Mitalas: premjerė I. Šimonytė turėtų likti poste ir tęsti darbus | KaunoDiena.lt

V. MITALAS: PREMJERĖ I. ŠIMONYTĖ TURĖTŲ LIKTI POSTE IR TĘSTI DARBUS

Premjerė Ingrida Šimonytė turėtų likti poste ir tęsti darbus, sako valdančiąją koaliciją sudarančios Laisvės partijos frakcijos seniūnas Seime Vytautas Mitalas.

„Aš manau, kad premjerė yra linkusi dirbti, suprantant visą atsakomybę, kurią mes turime, suprantant visą matematiką“, – Žinių radijui trečiadienį sakė parlamentaras.

„Aš palinkėjau to“, – pridūrė jis.

Seimui antradienį nepavyko apsispręsti dėl pirmalaikių rinkimų. Nutarimo projektą inicijavo Valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), argumentuodami būtinybe perkrauti politinę sistemą.

Anksčiau premjerė yra sakiusi, kad įvykus tokiam scenarijui ji trauksis iš pareigų. Vis dėlto po balsavimo I. Šimonytė pripažino, kad taip kalbėdama leido sau šiek tiek per daug ir sprendimą priims konservatorių prezidiumas.

Aš manau, kad premjerė yra linkusi dirbti, suprantant visą atsakomybę, kurią mes turime, suprantant visą matematiką.

„Konservatoriai turės apsispręsti, ar jie dirba, ar eina kurti nauja draminio serialo seriją, – kalbėjo V. Mitalas. – Mes palinkėjome ir jiems, ir premjerei asmeniškai, kad eitų dirbti.“

Jis teigė besitikintis, kad koalicijos partneriai sprendimą priims „nieko nelaukiant“.

„Kai jie apsispręs, ar, tada eisime tartis, kaip, nes tikrai yra vietų, kur norisi bendrą darbą patobulinti“, – sakė parlamentaras.

Komentuodamas Seimo balsavimą prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad atmesta pirmalaikių rinkimų idėja rodo, jog parlamentas „nusprendė, kad jis nežais pagal tas taisykles, kurias jam buvo mėginama primesti.“

Jis sakė manantis, kad konservatorių pasiūlymu bandyta primesti kolektyvinę atsakomybę Seimui, nors problema prasidėjo savivaldybėse, o vėliau persikėlė į Vyriausybę.

Sprendimą siūlyti pirmalaikius rinkimus TS-LKD prezidiumas priėmė reaguodamas į žiniasklaidos tyrimus dėl savivaldos politikų galimo piktnaudžiavimo jiems skiriamomis išmokomis. Premjerė anksčiau žadėjo nepasisekus šiai iniciatyvai atsistatydinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

panieka jums visiems

Eikit visi velniop, nevykėlių orda

fj,l./;;''

taip ir bus

P.S.

manau , kad bomžiukas surenkantis mūsų parke bambalius ir skarbonkes pridavimui taromate , padaro daug naudingesnį darbą nei P.I.Š. :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS