V. P. Andriukaitis jau surinko reikiamus parašus prezidento rinkimams | KaunoDiena.lt

V. P. ANDRIUKAITIS JAU SURINKO REIKIAMUS PARAŠUS PREZIDENTO RINKIMAMS

  • 1

Eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis surinko reikiamą parašų skaičių, leidžiantį dalyvauti prezidento rinkimuose.

Lietuvos socialdemokratų partija skelbia, kad iš viso kandidatą parėmė beveik 30 tūkst. žmonių: per 20 tūkst. – parašais rinkimų lapuose, dar apie 9,5 tūkst. – elektroniniu būdu.

Partijos atsakingasis sekretorius Linas Jonauskas sako, kad parašai bus renkami ir toliau.

„Mums labai svarbu bendrauti su žmonėmis, išgirsti jų lūkesčius, taigi parašų rinkimą tęsime dar savaitę ar dvi. Be to, yra ir nespėjusių pasirašyti, todėl visiems sudarysime galimybę tą padaryti – centrinėje būstinėje, rajonų skyriuose“, – sakė L. Jonauskas.

V. Andriukaitį kandidatu į prezidentus iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija. Jis šiuo metu eina eurokomisaro, atsakingo už sveikatą ir maisto saugą, pareigas.

Prezidento posto siekiantys asmenys parašus gali rinkti iki kovo 28 dienos.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 12 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kęstas

"Vyriausybei pritarus, kad pigi darbo jėga iš trečiųjų šalių būtų ribojama kvotomis, premjeras tikina, kad tai daroma, siekiant apsaugoti Lietuvos darbuotojus. Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis tikina, kad Lietuva negali liberalizuoti imigracijos politikos ir įsileisti neribojamą skaičių darbuotojų. Jo teigimu, jeigu būtų leidžiama įsivežti pigią darbo jėgą, darbo užmokestis šalyje būtų dempinguojamas. Pasak premjero, tuo pačiu vyriausybė siekia neleisti, kad į šalį būtų komandiruojami darbuotojai, kurie čia nemokėtų mokesčių." Jeigu leisime ukrainiečiams dempinguoti darbo užmokestį, tai tautos išvažiavimas iš Lietuvos dar sustiprės. Balsuokime už Saulių Skvernelį. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS