V. Pranckietis apie įtarimus J. Narkevičiui: „pasakomis“ nereikėtų vadinti | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS APIE ĮTARIMUS J. NARKEVIČIUI: „PASAKOMIS“ NEREIKĖTŲ VADINTI

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pripažįsta, kad premjeras Saulius Skvernelis, „sekama pasaka“  pavadinęs žurnalistinį tyrimą, kuriame susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui metami įtarimai dėl galimai korupcinių veiksmų, pasielgė neteisingai.

„Vietoje žodžio „pasaka“ reikėtų naudoti kitus žodžius, kurie atspindėtų labiau turinį. Taigi, jei reikalingas tyrimas, tai tos pasakos tyrimas turėtų būti vadinamas tyrimu, o ne pasaka“, – „Žinių radijui“ teigė V. Pranckietis.

Pasak Seimo vadovo, jei jau institucijos tyrimą atlieka, politikai turėtų susilaikyti nuo išankstinių tiriamo klausimo vertinimų.

„Kuomet yra tarnybų pradėtas tyrimas, reikėtų susilaikyti apskritai nuo vertinimų, kad pats tyrimas nebūtų paveikiamas, arba nebūtų galvojama, kad bandoma jį paveikti. Jis turi būti atliekamas objektyviai“, – aiškino V. Pranckietis, savo ruožtu pridurdamas, kad nereikėtų anksčiau laiko nuteisti ir skandalų persekiojamo J. Narkevičiaus.

Taigi, jei reikalingas tyrimas, tai tos pasakos tyrimas turėtų būti vadinamas tyrimu, o ne pasaka.

„Mes negalime nuteisti žmogaus dar prieš teismą. Žinoma, ir pats ministras Narkevičius turėtų siekti tyrimo pabaigos ir kad būtų atsakyta į klausimus“, – teigė Seimo pirmininkas.

ELTA primena, kad LRT tyrimų skyrius teigia išsiaiškinęs, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos deleguotas susisiekimo ministras J. Narkevičius, prieš dešimtmetį ėjęs aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje, už sėkmę renovacijos konkursuose iš bendrovės „Sodžiaus būsto“ esą galėjo reikalauti 10 procentų nuo laimėtų sumų. LRT tyrimų skyriaus duomenimis, už tuos pinigus esą buvo rekonstruotas J. Narkevičiaus namas Trakuose. Pats ministras kaltinimus neigia.

Reaguodamas į paviešintą tyrimo informaciją, premjeras pastarąją savaitę teigė, kad ministrui metami kaltinimai primena „sekamą pasaką“.

„Nematau jokio skandalo. Matau pasektą pasaką, pagal pirminius duomenis”, – ketvirtadienį teigė premjeras. Šią savaitę S. Skvernelis toną kiek pakeitė ir antradienį pareiškė, kad laukiantis greito ir aiškaus teisėsaugos sprendimo dėl susisiekimo ministrui mestų kaltinimų korupcija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

eik

prans. į ožio tvartą vietinio vyno pagerti nes toks pat palikai kaip ožys

deinis

Aš irgi nemanau ,kad reikia sekti pasakas,reikia visus tikrinti ir tuos ,kurie pasitatė draustiniuose ,prie ežerų daugiau nei vieno aukšto namą o dabar tik Narkevičius ir aš ižvelgiu priekabiavimą pri Narkėvičiaus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS