V. Pranckietis nebenori kalbėti apie R. Karbauskį | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS NEBENORI KALBĖTI APIE R. KARBAUSKĮ

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, antradienio vakarą paaiškėjus, jog jo atstatydinimo procedūra žlugo, tvirtina nebenorįs kalbėti apie Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininką Ramūną Karbauskį ir jo desperatiškus veiksmus.

Pagaliau, pasak jo, bus galima susitelkti į normalų Seimo darbą.

„Ta diskusija vakar pasibaigė ir aš džiaugiuosi, kad mes galime toliau nebekalbėti, o susitelkti normaliam darbui, tęsti veiklą, priiminėti tuos įstatymus, kurie reikalingi, o nebekalbėti apie tą patį“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Jo teigimu, valdančiųjų kreipimasis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją (EPK), siekiant išsiaiškinti, ar vakarykštis neeilinis posėdis buvo teisėtas, yra desperatiški valdančiųjų norai, kažką dar papildomai padaryti. Net jei ir balsuotume ketvirtadienį, kaip reikalavo nušalinimo procedūros iniciatoriai, balsų nebūtų pakakę, tvirtina V. Pranckietis.

„Dviem daugiau būtų buvę. (...) Nebuvo tų balsų ir taip, ir kitaip, tai čia desperatiški tokie norai kažką dar daugiau pavaidinti. (...) Geriausias veiksmas buvo tas, kad mes baigėme tą diskusiją. Gana apie tai kalbėti“, – kalbėjo V. Pranckietis.

Nebuvo tų balsų ir taip, ir kitaip, tai čia desperatiški tokie norai kažką dar daugiau pavaidinti.

Laidos vedėjui paklausus, kada prasidėjo jo ir R. Karbauskio konfliktas, Seimo vadovas atsakė nebenorįs daugiau kalbėti apie LVŽS lyderį.

„Ar aš galiu nebekalbėti apie tai išvis? Aš nebenoriu kalbėti apie Ramūno Karbauskio problemų priežastis. Aš noriu kalbėti apie Seimo darbą, apie tai, ką mes turime padaryti Lietuvos žmonėms, o ne tai, ką (pasakė – ELTA), vienas iš tos vadinamos valdančiosios daugumos, kuri labai stengiasi padaryti tą daugumą kuo mažesnę, (lyderis – ELTA). Jis nenusipelno tiek daug dėmesio, kiek mes čia jam skiriame“, – teigė V. Pranckietis.

Seimo vadovo teigimu, žlugus jo atšaukimo procedūrai, pagaliau bus galima susitelkti į normalų Seimo darbą.

„Turėtume atskirti Seimo darbą ir Seimo nedarbą. Tas, kas vyksta ir vakar vakare vyko, tai yra Seimo nedarbas ir manipuliacijų pasekmė, o manipuliacijų autorius taip pat visiems aiškus ir manau, kad dabar mes turime sugrįžti į normalų darbą“, – pridūrė V. Pranckietis.

Antradienį Seime žlugo V. Pranckiečio atstatydinimo procedūra. Neeilinio posėdžio metu balsavime dalyvavo tik 11 parlamentarų. Už tai, kad V. Pranckietis būtų atleistas iš Seimo pirmininko pareigų balsavo 3 Seimo nariai, 7 buvo prieš, 1 biuletenis buvo sugadintas.

Valdantieji planavo, kad V. Pranckiečio atleidimo iš Seimo pirmininko pareigų klausimas bus įrašytas į ketvirtadienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę. Vis dėlto pačiam V. Pranckiečiui paprašius, balsavimas buvo surengtas antradienį nenumatytame Seimo plenariniame posėdyje, kurį sušaukė Seimo valdyba. Seimo narė „valstietė“ Agnė Širinskienė posėdžio metu pastebėjo, kad Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius kvestionuoja plenarinį posėdį sušaukusios Seimo valdybos posėdžio teisėtumą, todėl „valstiečiai“ trečiadienį prašo etikos sargų išsiaiškinti, ar jis buvo teisėtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Žemaitis

Gėdą daro mums. Toks bukas, bet švyturėlių su kortežu niekaip negali atsisakyti. Ką kaimas pagalvos?

Akademija

Tamsta gal esi vienas iš tų neliustruotų ,tai užtai įsipiršai į kompaniją pas koncervus.A jie tave apspjovė.Gėda,baisi gėda ,vaikams,anūkams ir pačiai.Traukis pats,tai gal dar su žmonos užtarimu priims į akademiją.Nedaryk gėdos mūsų Ringaudų miesteliui.

tomas

Gal gi liausis, pagaliau, kenkti Seimo ir Lietuvos darbams tas pasalūniškas Kremliaus įrankis. Jo veiklą reikia prijungti prie Rozovos darbelių ir tirti kartu, nes jiems diriguoja tas pats dirigentas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS