V. Pranckietis po prezidentės žodžių: kaltinimai R. Karbauskiui yra nepagrįsti | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS PO PREZIDENTĖS ŽODŽIŲ: KALTINIMAI R. KARBAUSKIUI YRA NEPAGRĮSTI

Prezidentei Daliai Grybauskaitei antradienį pareiškus, kad dalis Seimo narių slaptai vykdo verslą, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad kaltinimai „valstiečių“ lyderiui yra nepagrįsti. Anot Seimo vadovo, „Agrokoncerno“ smegenys yra ne bendrovės akcininkas Ramūnas Karbauskis, o jo tėvas.

Anot V. Pranckiečio, nors jis nežino, ar R. Karbauskis, būdamas Seimo nariu, jokia forma nedalyvauja „Agrokoncerno“ veikloje, jo nuomone, verslą iš tikro valdo „valstiečių“ lyderio tėvas.

„Nežinau, tai yra jau ne mano žinojimo laukas, bet kiek pažįstu Česlovą Karbauskį, jo tėvą, tai manau, kad ten jis yra verslo ir savininkas, ir valdytojas, ir smegenys to verslo“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė V. Pranckietis.

Parlamento vadovas teigia tikintis Etikos ir procedūrų komisijos pirmininke Rita Tamašuniene, teigiančia, kad visi Seimo nariai yra atsisakę savo verslų, o tai, kad Premjeras antradienį pareiškė, jog verslų turi tiek opozicija, tiek valdantieji, įvardijo „galvojimu, o ne žinojimu“.

„Aš pasitikiu Etikos ir procedūrų komisija, pasitikiu premjeru, bet galvojimas ir žinojimas yra du skirtingi dalykai, tai reikėtų žinoti, o ne galvoti. (...) Etikos ir procedūrų komisija turbūt tikrina tokius dalykus prieš pareikšdama, tai, matyt, žino“, – teigė Seimo pirmininkas.

Prezidentė D. Grybauskaitė antradienį pareiškė, kad Seimo nariai, susiję su stambiuoju verslu, turi pagalvoti, ar likti Seime. Taip prezidentė kalbėjo, komentuodama, kad Seimas yra valdomas didžiausios frakcijos, kurios pirmininku yra „valstiečių“ lyderis, „Agrokoncerno“ vadovas R. Karbauskis.

R. Karbauskio nuomone, prezidentė tokiais pareiškimais įsijungė į tokį žaidimą, kuriuo bandoma nukreipti dėmesį nuo politinės korupcijos skandalo.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Laima Uzkurniene Alio!!!! Visi pensininkai, anonimai, ir visi bevardziai "bailiai". Nevaidinkit Lietuvos geradariu tokiu kaip Karbauskis, kur jam nebus naudos ar reklamos jis pirsto nepajudins ir nei cento nepaaukos. Pries keleta metu prasiau paramos Bernardo Brazdzionio nameliui Zaliakalnyje paremti ivedant dujini sildyma, nors puse reikalingos sumos (mazdaug 4 -5 tukstancius LITU 2012metais. Dar issaugojau jo laiska - atsakyma internete:" kadangi remiu filma "Naisiu vasara", tai negaliu jums niekuo padeti". Tada as ir pamaciau koks jis kulturos remejas. O tas filmas ir buvo jo pasirengimo i Seima reklama, kurios niekaip neizvelgia VRK Matjosaityte ir visi kiti komisijos nariai, tai ir aiskiai parodo ka jis remia, ne kultura, o jam naudingas komisijas. Ir baikit jus visi jo "kurteliai" amseti. O del prezidentes - ne jusu bukiems protams apie ja rasyti!!!

Kas

Kas norit suzinoti kur mus veda dabartine prezidente tai siulau paskaityti baltaja knyga kuria parase toks altero spineli kuriam meldziasi europos sajungos valdytojai arba jotubeje paklausykit apie ji labai gerai jum papasakos signataras paulauskas nes daugelis tikrai nezino i kokia ateiti mes keliaujam

Justas

Nepaaiškinamas gamtos reiškinys. Net visą gyvenimą buvęs padorus žmogus, kai tik papuola į Seimą, iškart tą padorumą pamiršta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS