V. Pranckietis su oficialiu vizitu išvyksta į Izraelį | KaunoDiena.lt

V. PRANCKIETIS SU OFICIALIU VIZITU IŠVYKSTA Į IZRAELĮ

  • 3

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pirmadienį su oficialiu vizitu išvyksta į Izraelį.

„Džiaugiamės intensyvėjančiu politiniu bendradarbiavimu ir parlamentų ryšiais. Izraelis yra Lietuvos strateginis partneris regione. Labai vertiname ryšius su jūsų šalimi ir žydų bendruomene visame pasaulyje. Mus sieja glaudus istorinis ryšys ir bendra orientacija į aukštųjų technologijų vystymą,“ – prieš vizitą sako parlamento vadovas.

Vizito metu V. Pranckietis susitiks su Izraelio parlamento Kneseto pirmininku Yuliu-Yoeliu Edelsteinu (Juliu Joeliu Edelšteinu), pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Taip pat numatytas Seimo delegacijos susitikimas su Kneseto parlamentinės draugystės grupės nariais, Izraelio lietuvių bendruomene.

Seimo pirmininkas lankysis Jadvašemo muziejuje, kur padės vainikus Holokausto aukoms atminti ir pasirašys Garbės svečių knygoje, dalyvaus Vilniaus geto likvidavimo 75–ųjų metinių paminėjimo ceremonijoje ir susitiks su Lietuvos žydų išeivių organizacijomis Izraelyje.

Taip pat vizito metu numatytas Seimo delegacijos susitikimas su Palestinos premjeru Ramiu Al-Hamdallah (Ramiu Al Hamdala).

Su Seimo pirmininku į Izraelį vyksta Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Juozas Bernatonis ir Seimo narys Emanuelis Zingeris.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

(ar reikia suprast kad žydai neapsipjausčiusio nepriėmė?..)

Ai

Susitikimai,susitikimai...galvojau agronomas bulves jeruzaleje sodins.

hara

O jis dar neisvaziavo? Jau antra savaite raso, kad vis vaziuoja ir vaziuoja... :D Kaip mums idomu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS