V. Rupšys su Švedijos kolega aptarė galimybes šaliai dalyvauti oro policijos misijoje | KaunoDiena.lt

V. RUPŠYS SU ŠVEDIJOS KOLEGA APTARĖ GALIMYBES ŠALIAI DALYVAUTI ORO POLICIJOS MISIJOJE

Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys sako su Švedijos kolega aptaręs galimybę, kad tapusi NATO nare šalis atsiųstų naikintuvų į Baltijos valstybes vykdyti Aljanso oro policijos misijos.

Generolas leitenantas sakė su Micaeliu Bydenu (Mikaeliu Bydenu) kalbėjęs apie tai, „ką galėtumėme mes matyti pas save ir kaip švedai galėtų mums padėti, kokiose misijose pas mus, Lietuvoje, arba mūsų regione galėtų dalyvauti“.

„Aišku, kalbėjome ir apie oro policijos misijas, orlaivių skyrimą į oro policijos misiją Šiauliuose“, – LRT televizijai trečiadienį sakė V. Rupšys.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma nuo 2004 metų, kai savo naikintuvų neturinčios Lietuva, Latvija ir Estija tapo Aljanso narėmis.

Švedija ir Suomija, reaguodamas į prieš beveik metus prasidėjusią Rusijos invaziją Ukrainoje, pateikė prašymą įstoti į NATO, tačiau Turkija ir Vengrija iki šiol neratifikavo jų narystės.

V. Rupšys su M. Bydenu susitiko Briuselyje, kur dalyvavo NATO šalių kariuomenių vadų posėdyje.

Lietuvos kariuomenės vadas teigia kitame dvišaliame susitikime su Prancūzijos kolega aptaręs galimybes į Lietuvą atsiųsti karius apmokyti vietos pajėgas naudotis savaeigėmis haubicomis „Caesar“. Lietuva 2022-ųjų pabaigoje susitarė su Prancūzija dėl 18 šių artilerijos sistemų įsigijimo.

V. Rupšys taip pat sakė, kad Prancūzija dalyvaus vienose iš šių metų vasarą organizuojamų karinių pratybų Lietuvoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

skraidys

ir žiūrės kas rusui pritaria ar protestuoja prieš lietuvišką režimą?:D)

Fakelas

Kiek reikia vogti, kad per 32 metus netureti nei savo aviacijos, nei tanku, nei prieslektuviniu, nei priesraketiniu sistemu... Kuo jie ten uzsiiminejo trisdesimt metu?! Ir visi laisveje...

Oho

Haubicos numusines raketas , reaktyvinius 'sviedinius" ir dronus ,kaskaip keistoka ginyba bus ,o kur jos Efektyvumas haubicos ,karo zonoje ,kur viskas vykas pradzioje zenkliai auksciau zemes ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS