V. Šapoka apie galimybes dirbti EK: ten jausčiausi tvirtai | KaunoDiena.lt

V. ŠAPOKA APIE GALIMYBES DIRBTI EK: TEN JAUSČIAUSI TVIRTAI

Laikinai pareigas einantis finansų ministras Vilius Šapoka džiaugiasi, kad jo kandidatūra yra įvardijama tarp potencialių kandidatų į eurokomisarus, ir mano, jog Europos Komisijoje (EK) galėtų sėkmingai dirbti.

Vis dėlto V. Šapoka pabrėžia, kad sprendimas, ką Lietuva deleguos dirbti EK, priklauso nuo šalies bei Europos vadovų.

„Neskubinkime įvykių, aš džiaugiuosi tuo įvertinimu, kad esu vienas iš kandidatų. Tikrai ten jausčiausi tvirtai ir daug galėčiau nuveikti vardan Lietuvos ir visos Europos Sąjungos”, – antradienį „Žinių radijui” sakė V. Šapoka.

Neskubinkime įvykių, aš džiaugiuosi tuo įvertinimu, kad esu vienas iš kandidatų. Tikrai ten jausčiausi tvirtai ir daug galėčiau nuveikti vardan Lietuvos.

Laikinai pareigas einantis finansų ministras taip pat atkreipė dėmesį, kad sprendimas dėl eurokomisaro paskyrimo priklauso ne nuo jo, tad, sako V. Šapoka, šiuo metu orientuojamasi į darbų ministerijoje tęstinumą.

„Šis sprendimas ne mano rankose – tai prezidento, premjero, Seimo ir naujosios Europos Komisijos vadovės (Ursulos von der Leyen. - ELTA) rankose. Aš koncentruojuosi į savo darbą, yra intensyviai dirbama ties ateinančių metų biudžetu – tai man šiuo metu yra svarbiausias uždavinys”, – kalbėjo V. Šapoka.

ELTA primena, kad visoje Europoje vykstant EK portfelių dalyboms bei kandidatų kėlimams, viešojoje erdvėje Lietuvoje kaip potencialūs kandidatai yra minimi V. Šapoka, laikinai pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas bei „valstiečių” frakcijos siūlomas laikinai pareigas einantis ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Tai bus ketvirtasis šias pareigas einantis pareigūnas nuo Lietuvos – iki šiol eurokomisarais yra buvę Algirdas Šemeta, Dalia Grybauskaitė ir dabartinę kadenciją pabaigęs Vytenis Povilas Andriukaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

toks

toki keicia o senjorams dzin nes vistiek pensiju neindeksuos o patys dalinsis

...

Š yra Š; kodėl tokį turėtume kelti virš savo galvų?..

AS manau

Issiustiem i Briuseli dziaugsmas.Noretu ir Sapoka ten.Dirbi ,snaudi ir uz nieka neatsakai.Skaiciau apie musu ten esancius,kad jie nieko neveikia.Jie pagal reitingus paciame gale.Pasiusti arba Grybauskite arba Simonyte.Jos dirbs.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS