Vadovauti Seimo kontrolierių įstaigai vėl siūlomas A. Normantas | KaunoDiena.lt

VADOVAUTI SEIMO KONTROLIERIŲ ĮSTAIGAI VĖL SIŪLOMAS A. NORMANTAS

  • 1

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis siūlo Seimo kontrolierių įstaigos vadovu vėl skirti Augustiną Normantą, pranešė parlamento vadovo biuras.

Seimo kontrolierius A.Normantas įstaigos vadovo pareigas eina nuo 2013 metų. Taip pat 2016 metais jis trečiai kadencijai buvo paskirtas Seimo kontrolieriumi.

Lietuvoje yra du Seimo kontrolieriai, jie skiriami penkerių metų kadencijai. Seimo kontrolierių įstaigos vadovu vieną iš Seimo kontrolierių parlamento vadovo teikimu skiria Seimas.

Seimo kontrolierių veiklos tikslas – ginti žmogaus teisę į gerą viešąjį administravimą, užtikrinantį žmogaus teises ir laisves, prižiūrėti, ar valdžios įstaigos vykdo pareigą tinkamai tarnauti žmonėms.

Kontrolieriai taip pat vykdo įkalinimo įstaigų stebėseną. Nuo 2014 metų pradžios Seimo kontrolierių įstaigai suteiktas mandatas vykdyti nacionalinę kankinimų prevenciją laisvės apribojimo vietose.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kek teko

susidurti kol ponas vadovavo, tai manau kad ši tarnyba buvo panaši į neįgalių impotentų klubą.Kiek galima tiek metų laikyti kandžių praėstą škurkę?Tuo labjau kad naudos 0.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS