Valdančioji koalicija sutarė inicijuoti apkaltą R. Žemaitaičiui | KaunoDiena.lt

VALDANČIOJI KOALICIJA SUTARĖ INICIJUOTI APKALTĄ R. ŽEMAITAIČIUI

Valdančiųjų konservatorių, liberalų ir „laisviečių“ koalicinė taryba trečiadienį dėl antisemitinių pasisakymų nusprendė inicijuoti apkaltą Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui.

„Deriname galutinį tekstą. Man atrodo, kad politikas prišnekėjo tiek dalykų, ir toliau tęsia antisemitinę komunikaciją, nesantaikos kurstymą, taip pat ir socialiniuose tinkluose, kad nėra mums kito kelio, kaip tą procesą inicijuoti“, – BNS sakė Laisvės frakcijos frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas.

Liepos pradžioje Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pareiškė, kad apkalta R. Žemaitaičiui dėl jo antisemitinių pasisakymų turėtų būti rengiama net ir tuo atveju, jei jis atsiprašys už savo pareiškimus.

R. Žemaitaitis savo paskyroje feisbuke birželį paskelbė keletą antisemitinio pobūdžio pasisakymų: piktinosi premjerės Ingridos Šimonytės vizitu Izraelyje, apkaltino žydus lietuvių trėmimu, žudymu.

Parlamentaro pasisakymus pasmerkė Lietuvos vadovai, kitų šalių diplomatai.

Dėl vieno iš šių pasisakymų – apie nugriautą palestiniečių mokyklą – partija „Laisvė ir teisingumas“ sustabdė R. Žemaitaičio narystę partijoje.

Seimo narys tvirtina savo teiginius apie žydus grindžiantis archyvuose rasta medžiaga.

Generalinė prokuratūra po politiko pareiškimų birželio pabaigoje pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl viešo niekinimo ir neapykantos kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę. Tolesnius sprendimus prokuratūra žadėjo priimti gavusi ekspertų išvadas.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

parmazonui

Jums nuolaida pampersams. Bet neįsijauskit - neamžina.

Dzūkaitis

Paskaitai žemaitaičio Facebuką, atrodo jis ne Seimo narys o prokuroras ir trenktas opozicijos vadas, bet kas krenta į akis kaip jis spėja tiek privaryti tokių marazmų ...turi visą būrį padėjėjų

parmazonas

Na kaip nepult ant Žemaitaičio,kai pačiam drg landsbergiui,na tam perkrikštui iš žydų į lietuvius,iškyla pavojus?Ir perkrikštas,ir kgb stukačius ,marksizmo-leninizmo sovietinis profesorius savo globėją Dušanskį išlydėjęs į Izraelį...O čia dar Žemaitaitis Požėlos ir Bilotaitės kėdes ėmęs judint dėl ,,pareigūnų''ciniško elgesio prievartaut kolegę.Ach kaip anys dabar gailisi anksčiau nesugalvoję pasiskraidymo aplink Lietuvą turo jam...Putinas aplenkė juos ,, išsprendęs''maištininko klausimą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS