„Valstiečiai“ patvirtino kandidatų į EP sąrašą: ves A. Veryga, šeštas – Ž. Savickas | KaunoDiena.lt

„VALSTIEČIAI“ PATVIRTINO KANDIDATŲ Į EP SĄRAŠĄ: VES A. VERYGA, ŠEŠTAS – Ž. SAVICKAS

Opozicinių „valstiečių“ taryba penktadienį patvirtino kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąrašą – jį ves kandidatūrą prezidento rinkimuose atsiėmęs Seimo narys Aurelijus Veryga, šeštas sąraše rikiuojasi galiūnas Žydrūnas Savickas.

Antrasis sąraše yra dabartinis europarlamentaras Bronis Ropė, penketuke taip pat įrašyti parlamentarai Aušrinė Norkienė, Dainius Gaižauskas bei Giedrius Surplys.

Po Ž. Savicko sąraše rikiuojasi Seimo narės Asta Kubilienė, Ligita Girskienė, Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas, dešimtuką užbaigia parlamentaras Jonas Jarutis.

„Mūsų partija teikia 22 asmenų sąrašą, kurių kiekvienas pasiruošęs įgyvendinti partijos programą. Joje akcentuojamos ir tradicinės vertybės, ir Lietuvos saugumas, ir atsakingas atstovavimas Lietuvos piliečiams“, – partijos pranešime sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis.

Jis ragino žmones ateiti į birželio 9 dieną vyksiančius rinkimus, jų metu Lietuva rinks 11 Europos Parlamento narių.

„Mažas aktyvumas lems, kad šiuos rinkimus laimės tie, kurie nieko dėl Lietuvos žmonių nepadarė ir sako, kad viską iš viršaus reguliuoja Briuselis“, – kalbėjo „valstiečių“ pirmininkas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga dabar EP turi du atstovus.

Partijos rinkimų programoje akcentuojama tvirtos ir klestinčios šeimos, žemės ūkis, regioninė politika, didesnis ES narių suverenitetas, geresnės sąlygos verslui, galimybės jaunimui.

Anksčiau penktadienį partija atšaukė A. Verygos kandidatūrą prezidento rinkimuose ir parėmė advokatą Igną Vėgėlę.

R. Karbauskis neatmeta, kad Ž. Savickas su „valstiečiais“ dalyvaus ir Seimo rinkimuose

LVŽS pirmininkas R. Karbauskis neatmeta, kad į EP „valstiečių“ sąraše kandidatuojantis sportininkas Ž. Savickas su partija dalyvaus ir rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Visgi, ar LVŽS paremtas šalies vadovo posto siekiantis I. Vėgėlė galėtų būti „valstiečių“ kandidatu į parlamentą, R. Karbauskis neatsako.

„Negaliu atsakyti, kadangi Ignas Vėgėlė ne vieną sykį yra komentavęs, kad kitus sprendimus jis darys po to, kai pasibaigs prezidento rinkimų kampanija. Šiandien mes apie tai negalime šnekėti“, – penktadienį Eltai sakė R. Karbauskis.

„Kaip viskas susiklostys ateityje? Pirmiausiai, mes padarysime viską, kad jis taptų prezidentu, o kas bus, jeigu netaps – reiks klausti jo paties po rinkimų“, – tepasakė jis.

R. Karbauskis pastebi, kad šiuo metu Molėtų taryboje veikiantis Ž. Savickas nėra LVŽS narys. Visgi, „valstiečių“ lyderis neatmeta, kad sportininkas ateityje kartu su LVŽS kandidatuos į Seimą.

„Jis sakė tai, ką žinojau – kad jis labai nori, kad mes sėkmingai pasirodytume rinkimuose. Tas bendradarbiavimas su Ž. Savicku, tikriausiai, bus ilgalaikis. Aš tikiuosi, jeigu jis netaptų Europos Parlamento nariu, jis tokiu atveju kartu su mumis komandoje dalyvautų Seimo rinkimuose“, – svarstė R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

ALGIRDAS.

Mano manymu daugiau naudos būtų , jeigu Savicką kinkytumėt į plūgą , o ne į politiką , o jeigu rimtai , tai nerimta .

LVŽS

kandidatė į EP L.Girskienė baigusi teisės mokslus :) Man svarbu, kad būtų darbas Lietuvos naudai , o teisinius reikalus sutvarkys teisininkai .

Jonas

Aš ne balsuosius už Veryga nežino ko jis nori,jeigu nebūtų partijoja Verygos ,Girskienes,gal būtų ne bloga, kaip pas koncevas ten koše maišo Gabrielius ,simonyte, Pavilionis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS