A. Veryga apie 100 eurų išmokos už skiepus programą: reiktų plėsti į kitas amžiaus grupes | KaunoDiena.lt

A. VERYGA APIE 100 EURŲ IŠMOKOS UŽ SKIEPUS PROGRAMĄ: REIKTŲ PLĖSTI Į KITAS AMŽIAUS GRUPES

Parlamentarai konservatorė Jurgita Sėjonienė ir „valstietis“ Aurelijus Veryga palankiai vertina 100 eurų už skiepą nuo COVID-19 kampaniją ir sako matantys galimybes ją tęsti bei plėsti į kitas amžiaus grupes.

„Vertinu absoliučiai teigiamai: man atrodo, tai yra svarbu. Norėtųsi daugiau, bet tikrai efektas yra“, – apie iki šiol akcijos duotą efektą LRT radijui sakė valdančiųjų atstovė J. Sėjonienė.

Opozicijos atstovo A. Verygos teigimu, ši priemonė veikė drauge su kitomis ir jos davė efektą.

„Po truputį būtent tas priemonių kompleksas pačių įvairiausių – pas vienus nuvykstant, kitiems duodant tam tikrą finansinį atlygį, jis duoda suminį, kaupiamąjį efektą ir tikrai smagu, kad rezultatas yra“, – LRT sakė jis.

Norėtųsi daugiau, bet tikrai efektas yra.

Parlamentaras teigė, kad išmokos galėtų būti siūlomos visiems 65-erių ir vyresniems žmonėms.

„Aš prisimenu, kad kai vyko diskusija komitete sveikatos reikalų, buvo kalbama, kad jeigu priemonė pasiteisins, Seimas turėtų grįžti ir šitą amžiaus grupę išplėsti. Tai ir reikėtų daryti ilgai nedelsiant“, – kalbėjo A. Veryga.

J. Sėjonienė pritarė, jog priemonę reikėtų plėsti.

„Kadangi jau šita priemonė pasiteisino, efektą davė, neabejotinai reikia svarstyti ir išplėtimą šitos priemonės ar papildomų amžiaus grupių, ar pratęsimą termino“, – kalbėjo ji.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, paskelbus apie 100 eurų priemonę, vakcinacija augo apie 30 procentų, taigi, ji davė efektą.

„Jeigu žiūrėtume nuo įstatymo priėmimo, kada Seimas priėmė įstatymą – spalio 13 dieną, tai pradėjo augti šios grupės, 75 metų ir vyresnių gyventojų skiepijimas apie 30 procentų ir per visą laikotarpį turime apie 6,5 tūkst. gyventojų, kurie naujai pasiskiepijo ir turime apie 40 su trupučiu tūkstančių gyventojų, kurie revakcinavosi. Tai tas efektas tikrai matome, kad buvo augimo linkme“, – sakė ministerijos atstovas Lukas Galkus.

Ministerijos anksčiau BNS pateiktais duomenimis, vienkartinę 100 eurų išmoką kol kas turėtų gauti daugiau nei 50 tūkst. nuo COVID-19 pasiskiepijusių senjorų.

Nuo rugsėjo 1 dienos bent viena vakcinos doze pasiskiepijo kiek daugiau nei 10 tūkst. 75-erių metų ir vyresnių senjorų, 9,3 tūkst. iš jų jau gavo ir antrą skiepo dozę.

Dar 42,5 tūkst. šios amžiaus grupės žmonių gavo stiprinančią dozę. Tai, anot ministerijos, sudaro maždaug 40 proc. visų tą galinčių padaryti vyresnių nei 75-erių metų senjorų.

100 eurų vienkartinė išmoka skiriama 75-erių ir vyresniems senjorams, nuo rugsėjo iki lapkričio pabaigos pasiskiepijusiems dviem dozėmis, bei tiems, kurie iki kitų metų kovo pabaigos pasiskiepys sustiprinančia doze.

Teikti prašymų gauti 100 eurų vienkartinę išmoką nereikės, ji bus paskirta automatiškai. Vienkartinę išmoką senjorai gaus kartu su pensija ar kita „Sodros“ mokama išmoka.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Alis...

Veryga taria ne diskriminacijai...

Lauris

Susikiskite sau i subine tuos 100€ kur neuztenka aprenkti zmogu kai miršta. Ce matosi akivaiždziai kad vyksta pinigu plovimas su vakcinomis marmalo kuris givulems vakcinuoti.

Senjoras

Turiu jau ir trečią skiepą. Aš tuomet irgi noriu gauti tą 100eurų.Nereikia ieškot kvailių.Tegul tada sumoka ir sąmoningai mąstantiems ir jau susipratusiems pasiskiepyti. Tuomet bus lygybė o ne antivakserių skaičiaus didinimas. Aš už teisybę o ne už kyšininkavimą. Jei visi tai visi vienodi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS