Viceministras: apie į Lietuvą pabėgusį rusų pilotą institucijos informacijos neturi | KaunoDiena.lt

VICEMINISTRAS: APIE Į LIETUVĄ PABĖGUSĮ RUSŲ PILOTĄ INSTITUCIJOS INFORMACIJOS NETURI

Lietuvos institucijos kol kas neturi jokių duomenų apie esą į Lietuvą pabėgusį Rusijos oro pajėgų pilotą, leitenantą Dmitrijų Mišovą, bet pareigūnai ieško galimų šio asmens pėdsakų.

„Kol kas Lietuvos institucijos apie minėtą pilietį neturi jokios informacijos – nei sienos apsaugos tarnyba, kad jis kirto sieną oficialiuose punktuose, nei jis yra pastebėtas, kad nelegaliai kirto sieną, taip pat Migracijos departamentui prieglobsčio prašymo toks pilietis nėra pateikęs“, – penktadienį BNS sakė vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius.

Portalas „Delfi“, remdamasis BBC Rusijos tarnyba ir naujienų portalu nv.ua, penktadienį pranešė, kad Rusijos oro pajėgų pilotas, leitenantas D. Mišovas, gegužės pabaigoje pabėgo į Lietuvą, papasakojo apie okupantų nuostolius Ukrainoje.

BBC Rusijos tarnyba ketvirtadienį publikuotame interviu su D. Mišovu nurodo, kad šis į vieną iš Baltijos šalių pabėgo gegužės 28 dieną ir pokalbio publikacijos dieną kreipėsi į Lietuvos migracijos pareigūnus. Anot piloto, jis buvo sraigtasparnio įgulos vado padėjėjas, vėliau tapo karinio sraigtasparnio pilotu-operatoriumi.

Viceministras taip pat pridūrė, kad kartais tapatybė gali būti slepiama, be to, kartais gali suklaidinti pavardės transkripcija iš kirilicos į lietuvišką raidyną.

„Toks asmuo nefiksuotas mūsų institucijose. Jeigu jis nelegaliai perėjo sieną, tai šiai dienai mažiausiai apsaugota siena yra Latvijos, nors neatmetama galimybė, kad jis galėjo kirsti Lietuvos ir Baltarusijos sieną. Kol kas informacija minimali. Tarnybos ieško galimų piliečio pėdsakų“, – teigė viceministras.

Pasak jo, suradus šį asmenį, pagrindinį verdiktą duotų Valstybės saugumo departamentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

cha

kauniečių družbantas, pas juos ir atbėgo- matjošaitininkų šaikos draugas

A

Žiuri kazkur pro šona nečyras

Ona

Vienas Putino “zaliasis zmogeliukas” pries NATO virsuniu susitikima apsisviete. Kiek jo ekipazas bombu ant Ukrainos numete? Kodel viceministras ijunge durniu ir to perbegelio neinternuoja? Kiek dar tokiu perbegeliu neapsisvietusiu?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS